Subscriu-te

10è Curs Internacional de Cant de Sant Cugat 2013

cartell curs cant sant cugat

La data límit d’inscripció és avui, dijous 27 de juny

Entre els dies 1 i 6 de juliol tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès (EMMVA) la 10a edició del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat, el qual estarà dedicat, bàsicament, a l’obra de Giuseppe Verdi, que no serà obligada però sí de referència en els diversos actes del Curs, dirigit per Xavier Baulies i coordinat per Lluïsa Lucas de la Camerata Sant Cugat, entitat organitzadora.

El quadre de professors serà format per Rosa M. Conesa (soprano), Anna Ollet (soprano) i Xavier Baulies (baríton); Carme Bustamante (soprano) i Francesca Roig (mezzosoprano) es faran càrrec dels màsters. L’actor i director teatral Lluís Parera impartirà la matèria teatral i Nica Gimeno i Guillem Delclòs oferiran classes de tècnica Alexander; els pianistes del Curs seran Lluís Avendaño, Josep Buforn, Elena Kolesnikova i Manel Ruiz. Per la seva banda, els conferenciants convidats seran el Dr. Pedro Clarós (3 de juliol) i Marcel Gorgori (2 de juliol).

El concert d’alumnes tindrà lloc el dia 5 de juliol i el de cloenda l’endemà –amb lliurament del Premi Camerata Sant Cugat 2013 i de les beques de la Fundació Jaume Aragall, Amics de l’Òpera de Sabadell i la Fundació Clarós– al claustre del monestir de Sant Cugat. La data límit d’inscripció és avui dijous, 27 de juny.

El curs està orientat de forma multidisciplinària i innovadora a formar el cantant en un sentit global. El fet d’incorporar de forma estructurada les diverses tècniques d’educació i reeducació corporal, com la tècnica Alexander, l’afinació dinàmica, respiració, moviment, etc., combinades amb un programa diari d’interpretació teatral i tècnica vocal proporcionen a l’alumne una capacitat millorada d’autoconsciència de la seva veu.

Paral·lelament a aquest treball, l’alumne ha de preparar un repertori d’àries d’òpera, oratori i lied adequat a la seva tessitura i especialitat i practicar-lo al llarg de la setmana per mostrar-ne una part en els dos concerts finals (divendres i dissabte). Aquest repertori s’aprofundeix principalment des de quatre tipus de classes: les de tècnica vocal, corepetició amb pianista, interpretació teatral i interpretació integrada.

Camerata Sant Cugat és una companyia artística que té com a finalitat la promoció de la confluència de les diverses disciplines escèniques, música, dansa, teatre i les arts plàstiques interpretatives en espectacles multidisciplinaris. La música és l’element central de les produccions de Camerata Sant Cugat, sobre el qual es conjuguen altres disciplines amb l’objectiu d’aconseguir l’expansió i trobada de les formes.

Per a més informació i inscripcions: http://www.cameratasantcugat.com.

Descarregar PDF

El compositor i director Jesús Ventura ha mort avui als 62 anys. Més informació, al nostre web! @musicsxperlacobla @ACFBarcelona http://www.revistamusical.cat/mor-als-62-anys-el-compositor-i-director-de-cobla-jesus-ventura/

El director del @museumusicabcn, @jordi_alomar, ha detallat el seu projecte artístic per a l'equipament. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-museu-de-la-musica-renovara-tant-la-seva-exposicio-permanent-com-les-temporals-i-crea-dos-nous-cicles-de-concerts/

La @fschubertfilh interpreta aquests dies 'Les quatre estacions' de Vivaldi al @palaumusicacat, entre d'altres. "Ferschtman va plantejar una versió dels concerts desconcertant", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Martí E. Berenguer) http://www.revistamusical.cat/critica/labsencia-dalessandrini-marca-el-concert-de-la-franz-schubert-filharmonia/

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

Segueix-nos a Twitter