Subscriu-te

Tres cantants catalans participen en el primer enregistrament del ‘Requiem’ de Bottesini

Giovanni Bottesini

Aquest mes de febrer el baríton Enric Martínez-Castignani, la soprano Marta Mathéu i la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert han participat en el primer enregistrament mundial del Requiem de Bottesini, realitzat pel segell discogràfic Naxos, amb la London Philharmonic Orchestra i el cor The Joyful Company of Singers.

Giovanni Bottesini (1821-1889) va ser, a més de director d’orquestra i compositor, un dels contrabaixistes solistes més importants de la seva època i va compondre moltes obres per a aquest instrument; i també va dirigir un gran nombre de representacions al Gran Teatre del Liceu.

La carrera discogràfica d’Enric Martínez-Castignani concentra darrerament una sèrie de treballs destacats: des de la seva nominació als Premis Grammy l’any 2004 per la seva participació a El gato con botas de Xavier Montsalvatge, per a Columna Música, fins al compacte amb la Gran Vía i El Bateo per a Deutsche Grammophon, passant per l’enregistrament del Winterreise, op. 89 de Schubert i MEMENTO CD Solidario per a Klassic Cat.

Marta Mathéu té al mercat discogràfic diversos enregistraments amb el segell Klassic Cat (entre els quals Pour une larme i Amor de dona) i ha estat també enregistrada per RTVE, TV3, Catalunya Música i Ràdio Nacional d’Espanya.

Pel que fa a Gemma Coma-Alabert, apareix actualment en nous enregistraments de les discogràfiques Harmonia Mundi, K617, Virgin i Naïve. A més, ha participat en produccions de ràdio i televisió per a Art, Mezzo, France Musique, Ràdio Nacional d’Espanya i Catalunya Ràdio. També ha gravat la banda sonora de la pel·lícula Vatel amb música d’Ennio Morricone.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter