Subscriu-te

Nova pàgina web del contrabaixista i compositor sabadellenc Pere Valls i Duran

 

Recentment s’ha inaugurat el nou web del músic i contrabaixista sabadellenc Pere Valls i Duran (1869-1935).

Pere Valls i Duran va exercir com a solista de les millors orquestres de la seva època. Seguidor de Bottessini, va crear una escola personal de l’instrument, amb un gran nombre de deixebles, a part de ser autor d’un inèdit Mètode per a contrabaix. Va compondre 19 obres dedicades al contrabaix, de repertori en diverses escoles europees i americanes. La seva aportació al món del contrabaix es fonamenta en una important tasca pedagògica, en la composició d’una llarga llista d’obres per al seu instrument i en la seva participació com a solista en les principals orquestres d’aleshores.

En la completa pàgina web promoguda per la família del músic català, www.perevallsduran.cat, es pot trobar informació sobre la biografia, el catàleg de composicions, una galeria de fotografies, programes de mà i articles sobre el compositor, juntament amb el catàleg d’edicions de la seva obra, de la qual ja existeixen 10 partitures publicades per l’editorial Clivis.

La «Revista Musical Catalana» es va fer ressò de l’empremta de l’ intèrpret i compositor català amb un extens article publicat l’any 1998 (núm. 167) i signat pel net i estudiós del músic sabadellenc, Pere Valls i Pech, que es pot trobar a la galeria de l’esmentada pàgina web.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter