Subscriu-te

El Festival internacional Musiquem Lleida creix amb noves activitats paral·leles en la seva 14a edició

Un any més, el Festival Internacional Musiquem Lleida portarà, del 4 al 6 d’octubre, una desena de propostes artístiques en diferents escenaris de la capital del Segrià amb la música com a eix central. Així mateix, sota l’epígraf ‘Més Musiquem’, tindran lloc de l’1 a l’11 d’octubre diverses activitats paral.leles que incorporen presentacions literàries vinculades a l’àmbit musical.

Pel que fa a les actuacions oficials, que tenen per objectiu acostar la música al carrer, hi participaran tant solistes com grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l’Estat de gèneres que abasten des del Renaixement, el Barroc, el Classicisme, la música romàntica, la contemporània, la tradicional, el jazz, el gospel, l’experimental i els espectacles musicals adreçats als infants.

D’entre les cinquanta formacions que es van presentar a la convocatòria, el jurat n’ha seleccionat les següents: el Caravaggio Piano Quartet (piano, dos violins i violoncel), el Conjunt Atria (clavicèmbal, dos violins, violoncel i flauta), el Canary Guitar Quartet, el BCN Sax Quartet, el Quintet Quatre + 1, el cor de cambra sabadellenc Pax, Lilàh, el duet de cant i guitarra Aura Llatina, la formació pop folk O val das Mouras i el grup de dansa Na Nara.

El concert de cloenda anirà a càrrec de l’Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. En el marc d’aquest concert participatiu, tindrà lloc l’estrena europea de l’obra Isaiah del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d’un oratori de 7 moviments escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano. Després del concert de cloenda, la Coral Shalom farà dos concerts més per tancar el Musiquem Lleida: el 12 d’octubre a les 20 hores a Solsona i el 13 d’octubre a les 19 hores a Agramunt.

De la seva banda, el ‘Més Musiquem’, el cicle d’activitats paral·leles del festival, s’amplia i aquest any també incorporarà presentacions literàries vinculades al món de la música. Així mateix, entre l’1 i l’11 d’octubre, també acollirà documentals, col·loquis, cinema i música.

Les entrades per al festival ja es poden adquirir a la web de La Temporada (https://latemporadalleida.koobin.com/musiquem) i a la de l’Auditori Enric Granados (https://auditorienricgranados.cat/programacio/isaiesconcert-decloendafestivalmusiquemlleida/). L’any passat, més de 5.000 persones van participar en el conjunt d’activitats organitzades.

Imatge destacada: Roda de premsa de presentació del Festival Internacional Musiquem Lleida. (c) Adrià Ropero.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Del 14 de maig al 13 de juny, una quinzena de municipis de la Catalunya central acolliran els espectacles d'una nova edició del festival @espurnesbarroqs. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/passio-barroca-lema-del-quart-espurnes-barroques-2021/

La @Mahler_Chamber ha actuat al @palaumusicacat amb Daniele Gatti, "un director extremadament professional que no falla mai; pot agradar més o menys, però amb ell no hi ha mai ensurts", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-retorn-a-la-vida-de-la-mahler-chamber-orchestra/

La pianista @LaFarreRozada ha publicat el seu segon disc, 'Nimbus', un treball "curosament interpretat, en què els detalls i els colors matisats emergeixen amb pianisme delicadíssim", en paraules de Lluís Trullén. Llegeix la crítica al web! @Seedmusic_eu http://www.revistamusical.cat/critica/la-metamorfosi-de-laigua/

La degana dels organistes del nostre país, Montserrat Torrent, celebrarà aquest dissabte 95 anys amb un concert a l'oratori de Sant Felip Neri, on s'està construint l'orgue que portarà el seu nom. Més informació, al nostre web! @FundMTorrent http://www.revistamusical.cat/la-fundacio-montserrat-torrent-celebra-el-95e-aniversari-de-lorganista/

Segueix-nos a Twitter