Subscriu-te
,

La Societat Coral Amics de la Unió presenta temporada amb col·laboracions importants i noves produccions

El 10 de març va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la temporada de primavera i estiu de 2015. D’esquerra a dreta: el cineasta Agustí Corominas, el director d’orquestra Edmon Colomer; l’alcalde Granollers Josep Mayoral, el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió Josep Vila i Jover, i el director coral i compositor Josep Vila Casañas.
El 10 de març va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la temporada de primavera i estiu de 2015. D’esquerra a dreta: el cineasta Agustí Corominas, el director d’orquestra Edmon Colomer; l’alcalde Granollers Josep Mayoral, el director artístic de la Societat Coral Amics de la Unió Josep Vila i Jover, i el director coral i compositor Josep Vila Casañas.

Hi destaquen les col·laboracions amb Jordi Savall, Edmon Colomer i Josep Vila i Casañas.

Els cors de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers han presentat la nova programació de concerts per als mesos de primavera i estiu de 2015, amb una oferta variada i atractiva, gràcies a la diversitat de les formacions corals de l’entitat, tot destacant-hi les col·laboracions amb conjunts professionals d’alt nivell i amb noms propis com Jordi Savall, Edmon Colomer, Josep Vila i Casañas o Sol Picó.

La temporada de primavera comença amb la participació del Cor Infantil Amics de la Unió en la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach que dirigirà en Jordi Savall, amb les seves formacions La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, els propers dies 14 i 15 de març, a Lleida i al Palau de la Música Catalana, respectivament. Si bé la part de veus infantils és només una petita intervenció dins una gran obra, des de la Societat Coral Amics de la Unió es considera aquesta oportunitat com un pas més cap a l’excel·lència que es persegueix en el treball diari del cor. El Cor Infantil és valorat com un dels cors de veus blanques de més qualitat del país i acumula un destacable reconeixement internacional.

El Cor de Cambra de Granollers
El Cor de Cambra de Granollers

Per la seva banda, el Cor de Cambra de Granollers, una altra de les formacions que persegueix assolir una qualitat vocal i interpretativa remarcable, intervindrà el proper dia 22 de març al costat de l’Orquestra de Cambra de Granollers sota la batuta del reconegut director Edmon Colomer. En aquest concert, integrat en la temporada regular de l’orquestra al Teatre Auditori de Granollers, s’interpretarà la Missa en Do major de Beethoven, una obra poc interpretada d’aquest compositor.

Produccions pròpies

Pel que fa a les produccions pròpies del Cor Infantil, i emmarcat en la participació habitual en el cicle de música religiosa i per a orgue promogut per la Fundació Pro Música Sacra de Granollers, se n’ha anunciat la versió per a cor, quartet de corda i orgue de l’Stabat Mater de Pergolesi el 29 de març. Aquesta obra, una de les més conegudes i emotives del repertori sacre d’època barroca, també es programarà en el Festival de Música Religiosa de Vic i en el Festival de Música Antiga del Pirineu. Per a aquest projecte es compta amb l’organista Vicenç Prunés i el quartet de corda Arcattia.

El Cor Infantil Amics de la Unió. © Jordi Ribó
El Cor Infantil Amics de la Unió. © Jordi Ribó

També, i com a projecte més ambiciós del Cor Infantil d’aquesta temporada, hi ha l’estrena al Palau de la Música Catalana, el 12 d’abril, de l’espectacle Cançons de la lluna al barret, una selecció de músiques per a cor infantil escrites per Josep Vila i Casañas. La idea d’aquest concert sorgeix de la necessitat de treballar una part del repertori que formarà part del disc que s’editarà a final d’any amb tota la música de Vila i Casañas per a cor infantil. A part de la música, l’espectacle inclou el treball de coreografia i posada en escena dirigit per Sol Picó. Cançons de la lluna al barret anirà de gira per Vila-seca, Manresa i Granollers, on hi haurà també participació d’alumnes d’escoles de música locals.

El Cor Jove Amics de la Unió. © Jordi Ribó
El Cor Jove Amics de la Unió. © Jordi Ribó

En el terreny de les coproduccions, el Cor Jove Amics de la Unió es retrobarà amb els cors Contrapunt de Malgrat de Mar, Albada de Barcelona i Xalest d’Igualada, i novament amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, per treballar un repertori conjunt dirigits per Johan Duijck, que es presentarà a Barcelona, Malgrat i Granollers. Amb el títol A little jazz mass, el concert consistirà en un viatge per la música sacra des del Classicisme fins a l’actualitat. Ara fa dos anys aquests cors es van unir per interpretar el Requiem de Fauré. Per la seva banda, al mes de juny, el Cor de Cambra de Granollers també treballarà amb el cor ArsInnova, de Barcelona, un repertori de música sacra contemporània, amb l’obra Lux Aeternam de Morten Lauridsen i el Te Deum d’Elgar.

Finalment, els més petits de l’Escola Coral faran el seu concert de final de curs al Teatre Auditori de Granollers, en el qual el grup d’Inicis (6 a 8 anys) farà actuarà conjuntament amb els cors Petits i Mitjans de l’Orfeó Català, en un doble concert de final de curs: el dia 23 de maig al Palau de la Música i el 24 al Teatre Auditori de Granollers.

Presència internacional

Arran de l’actuació del Cor Infantil Amics de la Unió a la Philharmonie de Luxemburg l’octubre de 2013, on va guanyar la Silver Rose Bowl del concurs Let the Peoples Sing, els programadors d’aquest auditori han convidat el cor el juny vinent per actuar a Nancy i Metz (França) i a Luxemburg, a més d’oferir tallers per a cors als llocs que visitarà. Per la seva banda, el Cor Jove Amics de la Unió viatjarà a la Provença per participar en el Festival Coral Internacional d’Aveyron.

Finalment, al juny el Cor Mixt Amics de la Unió presentarà un concert variat de clàssics de la música coral a la Sala Tarafa de Granollers. També, arran del ressò cada vegada més gran que tenen les activitats de la Societat Coral Amics de la Unió, el realitzador Agustí Colomina ha mostrat interès a treballar durant els propers mesos en un documental que n’expliqui el projecte, des de l’origen fins ara.

Més informació a: www.amicsdelaunio.org/ca/

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter