Subscriu-te

L’Auditori de Barcelona presenta la programació de primavera 2021

L’Auditori de Barcelona ha presentat la programació de primavera, corresponent al tram final de la temporada 2020-21, que aposta pels grans noms del circuit internacional, estrelles locals, grans orquestres, la celebració del Festival Llums d’Antiga, presentació del nou Festival Mozart Nits d’Estiu i l’aposta pel cicle Escenes. 

Durant la primavera 2021 de L’Auditori tindran especial rellevància els vuit programes de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb solistes convidats d’alt nivell, com els violinistes Viktoria Mullova i Daniel Hope, les germanes Kristine i Margarita Balanas (violí i violoncel), l’oboista Ramón Ortega Quero i les veus de la soprano Dorothea Röschmann, el tenor Ian Bostridge, la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera i la contralt Anna Larsson. També hi destaca la presència de cinc directores que estan revolucionant el panorama internacional i que dirigiran per primera vegada l’OBC: Marta Gardolińska, Ruth Reinhardt, Anja Bihlmaier, Shi-Yeon Sung i Laurence Equilbey.

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Respecte del repertori, i sempre al voltant de la idea de la creació, tema principal de la temporada, hi destaquen algunes obres mestres, com El corn màgic de la joventut de Mahler, Rendering de Luciano Berio, la Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis de Vaughan Williams, els Gurre-Lieder de Schönberg o la Simfonia “la Reforma” de Mendelssohn; també Forty hearbeats de Kaija Saariaho, els Wesendonck Lieder de Wagner o el Concert per a violí de Sibelius i l’estrena mundial d’una obra de Cassandra Miller, compositora convidada de la temporada. L’OBC també participarà en dos concerts del Festival Robert Gerhard a la Sala Oval del MNAC. Pel que fa a les grans orquestres internacionals, cal destacar la Royal Concertgebouw amb la pianista Yuja Wang i Paavo Jarvi al podi, en coproducció amb BCN Clàssics, i l’Orquestra Simfònica de Tòquio, dirigida per Jonathan Nott, en coproducció amb Ibercamera.

La Banda Municipal de Barcelona dedicarà el Retrat d’Artista d’aquesta temporada a al director i compositor Franco Cesarini, que dirigirà l’estrena d’una obra pròpia, encàrrec del mateix Auditori. A més, la Banda interpretarà una obra tan colossal com és La création du Monde de Milhaud.

Laurence Equilbey. © Julien Benhamou

Una de les novetats d’aquesta temporada és el nou Festival Mozart Nits d’Estiu, amb quatre concerts, entre el 30 de juny i el 15 de juliol, en què l’OBC explorarà l’obra del compositor de Salzburg i els seus contemporanis en tres escenaris diferents: L’Auditori, el Saló del Tinell i el Palau de la Música Catalana. S’hi podran sentir obres des de Carles Baguer i Ferran Sor a Haydn, passant per l’extraordinària compositora romàntica Louise Farrenc, amb els directors Andrea Marcon, Jonathan Cohen i Laurence Equilbey i els solistes Andreas Ottensammer, Albert Cano i Veronika Eberle.

El cicle Escenes, la proposta més interdisciplinària de L’Auditori, plantejarà una mirada a la creació i la fertilitat des d’una perspectiva femenina per mitjà de tres creadores. L’actriu i professional escènica Alba Pujol, l’artista i fotògrafa Tanit Plana i la compositora i pianista Marina Herlop proposaran tres espectacles encarregats per L’Auditori i que es podran veure els mesos de juny i juliol en coproducció amb el Festival Grec. 

Per la seva banda, el Festival Llums d’Antiga viurà la tercera edició aquesta primavera (en comptes de l’hivern) i explorarà novament les músiques medievals, renaixentistes i barroques i posarà en valor l’obra de dones compositores dels segles XVII i XVIII, amb cinc concerts a dos espais insòlits de la ciutat: la Capella de Santa Àgata i el monestir de Sant Pau del Camp. Hi intervindran l’Ensemble Gilles Binchois, Nevermind, Hathor Consort i la soprano Dorothee Mields, Qvinta Essençia i la soprano Roberta Invernizzi i el Cor Cererols.

L’Auditori oferirà al cicle Música Antiga altres concerts a les seves sales. Un dels quals serà protagonitzat per Jordi Savall i les seves formacions, Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya, amb la Missa en Si menor de J. S. Bach. L’Auditori també mantindrà el compromís amb el Festival Bachcelona i oferirà Cantantes de Bach amb els solistes de la Beca Bach-Fundació Salvat i el Bachcelona Consort.

Trio Fortuny. © Marc Cuscó-Seed

Respecte de la música de cambra, aquesta primavera es comptarà amb el violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason acompanyat al piano per la seva germana Isata Kanneh-Mason, el Trio Fortuny, i el tenor Roger Padullés acompanyat pel pianista Francisco Poyato, amb la integral de cançons de Juli Garreta.

Les Samplers Sèries, el cicle de concerts dedicat a la creació més trencadora dels segles XX i XXI, oferirà un concert dedicat al compositor Karlheinz Stockhausen, amb Frames Percussion i la pianista Lluïsa Espigolé. Respecte del cicle Sessions, cal destacar el concert de la cantaora Alba Molina i Joselito Acedo, que aproparan el flamenc a sonoritats provinents del rock i la psicodèlia. També hi actuaran l’ESMUC Big Band i l’Álvaro Torres Trio amb el saxofonista Philipp Gropper. 

En l’àmbit familiar i escolar s’estrenarà Ullsclucs, adreçada a públic a partir de dos anys, una proposta que recupera músiques tradicionals del llegat de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, institució històrica que celebrarà el centenari al llarg del 2022, amb recerca musical i arranjaments d’Arnau Obiols i en coproducció amb la Fira Mediterrània. També se celebrarà una nova edició de Cantània, amb l’obra Virtual d’Òscar Peñarroya i text de Cèsar Aparicio. El mes de juliol els adults protagonitzaran Canta Gran, la proposta en què corals de gent gran de Catalunya interpretaran a L’Auditori la cantata encarregada a Josep Ollé El cafè de la vida.

Finalment, L’Auditori Digital, la plataforma digital iniciada aquest curs 2020-21, oferirà aquesta primavera una desena de concerts en live streaming, que se sumen a la cinquantena ja disponibles a la plataforma. A més, a partir del març les emissions es faran en 4K, cosa que aportarà una qualitat superior a la imatge. L’Auditori ofereix una nova subscripció anual de 49 euros.

Podeu descarregar-vos aquí el llibre de primavera 2021 de l’Auditori de Barcelona

Imatge destacada: © Joan Altés

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter