Subscriu-te
,

Marató Wagner al nou Club Wagner

El 22 de maig passat, 205 anys després del naixement de Richard Wagner, en un indret molt cèntric de Barcelona, al carrer de València, es va inaugurar el Club Wagner. Un espai obert als seguidors de Wagner i dels compositors que li són afins, on està previst que es facin presentacions, tertúlies, projeccions, conferències i on es podran trobar literatura, objectes, música, imatges…, tot allò que la figura de Richard Wagner ha generat. Fundat per Manel Bertran, wagneròfil acèrrim, amant de les arts i posseïdor d’una envejable col·lecció de pintura contemporània inspirada en temes wagnerians que es pot contemplar parcialment en aquest nou espai i que va donar origen a dues exposicions pictòriques, vistes al Gran Teatre del Liceu i a L’Auditori, el Club Wagner vol ser un lloc de trobada de tots aquells amants i diletants de la música i l’obra de Richard Wagner.

Moment de l’acte inaugural del Club Wagner, el 22 de maig de 2018

Aquest dissabte, 16 de juny, tindrà lloc la primera Marató Wagner organitzada pel Club Wagner, que es durà a terme entre les 11 i les 19 h. Durant la Marató es projectarà un documental sobre la vida de Wagner, una sèrie de vídeos de diferents produccions enllaçades sense perdre el fil argumental i el making off de la controvertida producció de L’anell del nibelung programat al Teatro Colón de Buenos Aires, encarregat inicialment a la besnéta del compositor, Katharina Wagner, actual directora artística del Festival de Bayreuth.

Una de les activitats més interessants de la Marató serà la conferència del lletrat especialista en dret penal Toni Pascual i del psicòleg forense Bernat Tiffon, titulada “Las disfunciones psicológicas y los asesinatos del mundo y del arte wagneriano”, en què es reflexiona sobre els motius que indueixen els diversos personatges de les nissagues wagnerianes a cometre assassinats.

La Marató es clourà amb la projecció del tercer acte de la darrera òpera del compositor alemany, Parsifal, en la producció que actualment es pot veure al Festival de Bayreuth, dirigida escènicament per Uwe Eric Laufenberg, que es va estrenar l’estiu del 2016 amb gran èxit de crítica.

L’entrada és lliure, però és imprescindible reservar plaça per qüestions d’aforament, a través del correu electrònic cw@clubwagner.cat.

Més informació a www.clubwagner.cat

Imatge destacada: pintures relacionades amb temes wagnerianes exposades al Club Wagner

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter