Subscriu-te

1r Cicle de Concerts del Mil·lenari al monestir de Sant Daniel de Girona

Imatge d’un concert de cant coral al claustre del monestir de Sant Daniel l’any passat. © Pere Duran
Imatge d’un concert de cant coral al claustre del monestir de Sant Daniel l’any passat. © Pere Duran

El monestir de Sant Daniel de Girona (regentat per monges benedictines) organitza el Primer Cicle de Concerts del Mil·lenari. La proposta artística tindrà lloc els dissabtes 12, 19 i 26 de juliol, amb artistes catalans reconeguts i amb programes atractius en un entorn únic. Aquest cicle forma part dels actes de celebració del mil·lenari de la fundació del monestir (1015-2015).

El primer i darrer concert seran protagonitzats pel pianista Miquel Villalba i el Cor Jove Nacional de Catalunya, respectivament, i se celebraran al claustre del monestir, indret que l’any passat es va revelar com un auditori d’acústica excel·lent i d’ambient màgic. Miquel Villaba interpretarà les Variacions Goldberg de Johann Sebastian Bach, mentre que el Cor Jove Nacional de Catalunya oferirà un programa que ha estat treballant actualment amb els directors Ragnar Rasmussen i Josep Vila i Casañas. Es tracta d’un recorregut de nord a sud d’Europa amb música coral d’autors dels segles XIX, XX i XXI –música sacra, profana, antiga i contemporània– amb la direcció del noruec Rasmussen a la primera part i amb la direcció del català Vila i Casañas a la segona part; acompanyarà al piano Oriol Castanyer.

L’organista Jordi Vergés
L’organista Jordi Vergés

El segon concert, a l’església del monestir, serà el de l’organista tarragoní Jordi Vergés, el qual aflorarà tots els colors i les possibilitats del petit orgue que Blancafort va construir-hi el 1970 per a les pregàries i celebracions litúrgiques de la comunitat benedictina que viu al monestir des de fa pràcticament mil anys. Vergés interpretarà obres de Cabezón, Sweelinck, Marcello, J. S. Bach, Ernst i Casanoves.

El preu de les entrades és de 15 euros, amb un abonament especial de 35 euros per als tres concerts.  Les entrades es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de la Rambla de Girona els dijous, divendres i dissabtes previs als concerts (dijous i divendres, de 18 a 20 h; dissabtes, de 10 a 12 h). En el cas que quedin entrades disponibles, aquestes es podran adquirir durant les dues hores prèvies a l’inici del concert a la porteria del monestir (carrer de les Monges, 2. 17007 Girona). Més informació a: www.santdaniel.com i a www.facebook.com/MonestirSantDaniel.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter