Subscriu-te

2n Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Eduard Toldrà i 1r Curs de Cant amb Orquestra Conxita Badia

Curs Direcció Orquestra Eduard Toldrà 01

De l’1 al 7 de juliol tindrà lloc a Terrassa (Auditori Municipal) el segon Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Eduard Toldrà, organitzat per la Filharmònica de Cambra de Catalunya, i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, el Conservatori i el Centre d’Educació Musical, que hi cedeixen les instal·lacions. Enguany l’organització amplia l’oferta acadèmica a l’especialitat de cant i engloba els cursos amb el concepte d’acadèmia d’estiu Egara Forum Musicae.

Els organitzadors argumenten que “tenint en compte la conjuntura econòmica i social, l’ingredient de la singularitat no pot faltar en la recepta de l’èxit i aquest projecte n’és un bon exemple. Ja l’estiu passat es van trencar els pronòstics associats a l’anonimat d’una primera edició i es van omplir totes les places amb participants vinguts d’arreu del món. El secret, doncs, és oferir llargues sessions davant una orquestra professional que realment tregui el millor dels participants i els faci avançar tècnicament i interpretativament, combinat amb un professor de gran renom internacional, com Donato Renzetti”.

Així, i mantenint la seva aposta per l’excel·lència, enguany s’hi ha convidat la reconeguda pedagoga vocal Ana Luisa Chova, catedràtica del Conservatori Superior de València, per impartir el 1r Curs de Cant amb Orquestra Conxita Badia. El format és pràcticament únic a tot el món i el seu objectiu és oferir als participants l’oportunitat de mesurar-se al costat d’una orquestra mentre reben consells de la professora Chova i el mestre Renzetti. També, i amb la finalitat d’establir una bona base per al futur, l’acadèmia obre la seva oferta a aquells que encara estan en període de formació, amb el Curs d’Iniciació al Lied i a la Cançó Catalana, impartit per la mezzosoprano Anna Alàs i Jové i el pianista Alexander Fleischer, coach vocal a la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín.

L’acadèmia completa el seu programa amb diversos actes destinats a honorar la memòria i fer perdurar el llegat d’intèrprets catalans destacats, com el director, violinista i compositor Eduard Toldrà i la soprano Conxita Badia. Tant els cantants com els directors oferiran una gala lírica en què el públic tindrà l’oportunitat de valorar les diverses personalitats artístiques dels participants.

Per a més informació i inscripcions: http://www.egaraforummusicae.net/

Descarregar PDF

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter