Subscriu-te

Albert Torrens serà el nou director de la «Revista Musical Catalana»

El periodista Albert Torrens serà el nou director de la «Revista Musical Catalana» (RMC) en substitució de Mercedes Conde a partir del setembre vinent. El nomenament és el resultat d’un concurs obert per ocupar la plaça. Fins al proper mes d’agost, i des del 2011, el càrrec de directora de la Revista Musica Catalana ha estat assumit per Mercedes Conde, que ha contribuït a assolir amb èxit els reptes de la publicació – entre els quals la immersió en l’univers digital d’una revista centenària- i que, a partir de la temporada 2019-20, serà la nova directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana.

Amb aquest nomenament l’RMC agafarà un nou rumb. Fundada per l’Orfeó Català l’any 1904, actualment té format bimestral, tant en paper com digital i que es complementa amb una publicació diària en format web. A partir del setembre, la revista passarà a tenir una edició quadrimestral en paper i presentarà un nou format que contindrà més pàgines i un tractament més ampli dels temes escollits, amb un tema central que ocuparà una part important de la publicació, tot permetent anàlisis més extenses i aprofundides.

La publicació també tindrà un vincle més directe amb el Palau, entitat responsable de la seva edició. Hi haurà una atenció especial a la programació del Palau de la Música Catalana i l’activitat dels cors de l’Orfeó Català, per bé que sense desatendre els temes d’interès general de l’actualitat musical catalana i internacional. Així, l’RMC també es podrà trobar al Palau Digital, el nou espai divulgatiu del Palau, amb el qual es crearan sinergies de continguts i difusió. Des del febrer del 2015 la «Revista Musical Catalana» col·labora en l’edició amb el grup SOM- Sàpiens Publicacions, en la seva edició. La capçalera històrica manté el mateix criteri editorial vinculat als estatuts i valors de l’Orfeó Català, de promoció i defensa de la cultura i la llengua catalanes.

© Antoni Bofill

Albert Torrens (Barcelona, 1979) és llicenciat en periodisme i diplomat en ciències empresarials, té també formació musical de grau mitjà en les especialitats de piano i cant. Des de fa anys es dedica professionalment al periodisme musical, sobretot radiofònic, com a realitzador de programes a l’emissora Catalunya Música, tasca que li ha estat distingida amb el Premi Josep Anselm Clavé de Comunicació 2018. Així mateix fa tasques de redactor i crític a la mateixa «Revista Musical Catalana» i col·labora ocasionalment en altres mitjans de comunicació d’aquest àmbit. Com a divulgador musical, també imparteix conferències i ha estat convidat, en diverses ocasions, a formar part del jurat del concurs de música CIM Les Corts.

Paral·lelament, i des de ben jove, ha estat molt vinculat al món coral català com a membre actiu de diverses formacions, entre les quals els cors de l’Orfeó Català, on canta des de fa gairebé vint anys. Ha publicat Cicle coral. Els guions del programa de Catalunya Música (Editorial Boileau, 2015) i ha participat en publicacions d’altres autors sobre temàtiques similars.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter