Subscriu-te

Antología de la Zarzuela al Teatre Victoria

El Teatre Victòria acull novament un espectacle de la companyia Antología de la Zarzuela, que enguany es presenta a Barcelona amb un homenatge al gran divulgador de la sarsuela José Tamayo.

L’espectacle, amb direcció escènica d’Antonio Ramallo i musical de José Antonio Irastorza, es podrà gaudir del 15 de març al 9 d’abril al Teatre Victòria, i recull els fragments imprescindibles del repertori líric de sarsuela, amb 25 músics, un cor amb 20 cantants, 10 ballarins i 10 solistes vocals, en un homenatge pòstum a Tamayo.

José Tamayo, una de les grans figures del teatre espanyol contemporani, va difondre obres de Lorca, Tennessee Williams i Arthur Miller en ple franquisme i va popularitzar la sarsuela a Espanya i a l’estranger. Aquest empresari i director teatral granadí (1920-2003), imprescindible per a la supervivència del teatre espanyol els anys cinquanta i seixanta, va reivindicar i popularitzar la sarsuela amb entusiasme i constància en un moment en què el gènere vivia una situació d’innegable decadència. La màxima manifestació d’aquest afany va ser la seva Antología de la zarzuela, un espectacle que estava integrat pels fragments més brillants del repertori d’aquest gènere, tractats per primera vegada com un musical a l’americana. El primer muntatge antològic de sarsuela de Tamayo es va estrenar al Parc de la Ciutadella de Barcelona mitjançant la Compañía Lírica Amadeo Vives i es va representar a països com Holanda, Alemanya, Argentina, els Estats Units o el Canadà, entre 1969 i 1987; l’Antología de la zarzuela de Tamayo va fer parada al Teatre Victòria el 1994; on ara la Compañía Antología de la Zarzuela SL torna amb la darrera versió de l’espectacle, versió que Tamayo estava preparant en el moment de la seva mort. Així doncs, divuit anys més tard, el Teatre Victòria ha aconseguit reunir a qui va ser l’últim equip artístic de José Tamayo –amb Antonio Ramallo com a director d’escena, José Antonio Irastorza com a director musical i Alejandro Docarno com a director tècnic– per reestrenar l’obra i oferir un merescut record al director teatral. L’espectacle inclou fragments d’El barberillo de Lavapiés, La Verbena de la Paloma i La Parranda.

La «Revista Musical Catalana» ofereix tres paquets de dues entrades  gratuïtes per a l’espectacle als tres primers nous subscriptors que facin efectiva la subscripció abans del dia 15 de març, mitjançant un correu electrònic a l’adreça: revista@palaumusica.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter