Subscriu-te

Arrenca la XIX edició de Simfònics al Palau impulsat pels èxits recollits la darrera temporada

Imatge promocional de l’Orquestra Simfònica del Vallès
Imatge promocional de l’Orquestra Simfònica del Vallès

Demà dissabte, 27 de setembre, el cicle de concerts Simfònics al Palau, que protagonitza l’Orquestra Simfònica del Vallès, dóna el tret de sortida encoratjada pels millors resultats d’assistència de la seva història, assolits la temporada passada, amb un 72% d’ocupació, 5 punts més que l’any anterior. Enguany l’OSV, amb el seu director titular, Rubén Gimeno –per sisè any consecutiu al capdavant de l’orquestra–, presenta obres del gran repertori simfònic al costat d’obres simfonicocorals amb la col·laboració del Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, entre altres formacions corals del territori, i amb els germans Abel i Arnau Tomàs (membres fundadors del Quartet Casals) com a artistes convidats. La Simfònica del Vallès es manté fidel al seu particular segell artístic, que busca innovar en formats i aposta per acostar tant la música simfònica més popular com el repertori més contemporani a tots els públics mitjançant la col·laboració amb moltes institucions del país.

El Palau de la Música Catalana acull aquest dissabte, 27 de setembre, el primer concert dels deu programats, que porta com a títol “El Bolero de Ravel”, i en què, a més d’interpretar aquesta gran obra del repertori, l’OSV abordarà amb el Cor Jove de l’Orfeó Català el Requiem für Mignon de Schumann i, en col·laboració amb el Cor Infantil Amics de la Unió, Our Garden d’Arvo Pärt, compositor resident de la temporada del Palau.

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. © Molina Visuals
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. © Molina Visuals

Els propers mesos, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà una Creació de Haydn semiescenificada (21/03/2015) amb la participació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l’escenògrafa Marta García Otín, el Festival de valsos i danses amb el Cor Carlit Gospel (20/12/2014), el Requiem de Mozart (25/04/2015) i la Novena de Beethoven (24/05/2015).

Aquest any l’OSV repeteix la col·laboració amb el Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona (22/11/2014) amb el concert West Side Story, amb la participació de la polifacètica intèrpret Cristina Pato com a cantant, al piano i la gaita gallega, que tocarà el Concerto for Pato and orchestra escrit pel compositor i amic personal de l’artista Emilio Solla. Cristina Pato és coneguda internacionalment per les seves incursions al costat del violoncel·lista mundialment famós Yo Yo Ma en la fusió de diversos gèneres musicals en propostes innovadores i alternatives a les del circuit merament clàssic.

La Simfònica comptarà enguany amb els germans Abel i Arnau Tomàs com a artistes residents. Ells dirigiran des del faristol la Simfonia núm. 40 de Mozart (24/01/2015) i interpretaran el Doble concert per a violí i violoncel de Brahms (30/05/2015), que precedirà una segona part en la qual l’orquestra interpretarà la Simfonia del Nou Món de Dvořák i Aeternam de Bernat Vivancos, compositor convidat de la temporada del Palau, ja dirigida novament pel seu titular, Rubén Gimeno.

També quant al gran repertori, cal destacar la col·laboració amb el mestre Víctor Pablo Pérez (07/02/2015), que dirigirà la Patètica de Txaikovski, i el Concert per a piano i trompeta de Xostakóvitx amb Natalia Sokolovskaia, guanyadora del Concurs Ricard Viñes 2013.

El director Eduardo Portal
El director Eduardo Portal

Finalment, la Simfònica continua amb el compromís de presentar la integral de les simfonies de Beethoven en temporades consecutives. Així, Eduardo Portal dirigirà la Cinquena (11/10/2014), i la ja esmentada Novena, que l’orquestra s’ha compromès a interpretar cada temporada durant els propers deu anys i que anirà comptant amb diferents formacions corals del país.

La temporada inclou igualment tres gèneres que ja comencen a formar part del repertori habitual de la Simfònica: un monogràfic de sarsuela titulat “Romances d’amor” (10/12/2014); música de cinema amb l’espectacle musical i teatral Els immortals del cinema (11/04/2015), en què participaran alguns dels més coneguts dobladors de pel·lícules del país; i l’humor, amb el duo de violí i piano Igudesman & Joo i el seu espectacle A big nightmare music, amb què es tancarà la temporada (13/06/2015).

La Simfònica del Vallès, amb el director titular, Rubén Gimeno, al Palau de la Música Catalana
La Simfònica del Vallès, amb el director titular, Rubén Gimeno, al Palau de la Música Catalana

A més, aquest any, l’OSV amplia el seu compromís social i es proposa donar visibilitat en cada un dels concerts del Palau a organitzacions sense ànim de lucre oferint-los un espai per divulgar la seva tasca. Entre d’altres, enguany es presentaran l’Hospital Sant Joan de Déu, Fundació Vicente Ferrer, Banc dels Aliments, Cáritas, Acción Contra el Hambre, ACNUR, Asociación Española de Aniridia, Españavisión i Pallassos sense Fronteres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter