Subscriu-te

Artistes internacionals i nova creació a la propera temporada 2019-20 de la Banda Municipal de Barcelona

La temporada 2019-20 de la Banda Municipal de Barcelona vol projectar un missatge artístic plural, divergent, eclèctic i amb desig de moure i commoure. Aquest és l’objectiu que la històrica formació ha presentat per als propers mesos, durant els quals hi haurà divuit programes a L’Auditori, dotze concerts a la ciutat de Barcelona i dos concerts familiars.

La gran novetat de la temporada serà l’inici del Retrat d’Artista, que recaurà en Philip Sparke, una de les figures internacionals més importants de la música per a banda. Aquest format de col·laboració permet gaudir del treball monogràfic del compositor, que estrenarà una obra d’encàrrec i dirigirà personalment la Banda.

A més del titular José Rafael Pascual-Vilaplana, també dirigiran la Banda el principal convidat, Salvador Brotons, així com Beatriz Fernández, Miguel Etchegoncelay, Isabelle Ruf-Weber i Juan Miguel Romero. També n’agafarà la batuta el compositor Roque Baños, especialment vinculat a la música de cinema, que ha arranjat per a banda.

Isabelle Ruf-Weber

Entre els grans noms que la Banda ha convidat a la seva temporada, destaquen el trompetista veneçolà Pacho Flores –que estrenarà al concert inaugural, el 20 d’octubre, un concert que li ha dedicat Christian Lindberg–, l’arpista José Antonio Domené, la soprano Marta Mathéu i el tuba Sergio Carolino.

Així mateix, la Banda Municipal de Barcelona no es mantindrà al marge del Festival Beethoven250 amb què L’Auditori recordarà els 250 anys del naixement del compositor de Bonn. També formarà part del Festival Emergents amb dos concerts: una Rhapsody in blue de Gershwin per a trompeta solista, amb Selina Ott, i l’estrena d’un Concert per a marimba a càrrec de Conrado Moya.

Pel que fa als concerts a la resta de la ciutat, la Banda Municipal tornarà a oferir –d’acord amb el compromís que ha seguit històricament– un concert gratuït a cadascun dels districtes de Barcelona. Finalment, la voluntat d’apropar la música a famílies i col·lectius de risc queda palesa en dos concerts familiars –“Banda ampla” i “Maaambo!!!”– i un cicle de concerts matinals entre setmana.

Les entrades per a tots els concerts de la nova temporada ja són a la venda. Hi ha dues modalitats d’abonament a partir de 45 euros. Més informació en aquest enllaç.

Imatge destacada: Banda Municipal de Barcelona. © Ricardo Ríos Visual Art

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

L' @AcademiaMusica_ va lliurar aquest dimarts els seus guardons anuals a @auditoribcn. Més informació, al nostre web! (Foto: Alice Brazzit) http://www.revistamusical.cat/lacademia-catalana-de-la-musica-lliura-els-premis-alicia-2022-coincidint-amb-el-dia-de-la-musica/

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, un enamorat de Gaudí i continuador de la Sagrada Família
https://bit.ly/3HFvRjR

Segueix-nos a Twitter