Subscriu-te

Bernat Vivancos deixarà la direcció de l’Escolania de Montserrat a final de curs

Bernat Vivancos
Bernat Vivancos

El director i compositor català Bernat Vivancos deixarà la direcció de l’Escolania de Montserrat a final d’aquest curs 2013-14. L’actual segon director de l’Escolania de Montserrat, Llorenç Castelló, el rellevarà a partir de l’agost de 2014 com a director musical del cor.

Bernat Vivancos ha estat el director del cor els darrers set cursos i al mes de juny deixarà el càrrec –tal com va anunciar fa quatre anys als responsables– per poder-se dedicar més a fons a la composició, “una vocació que necessita temps i calma, i també continuar amb més dedicació la meva docència com a professor de composició i orquestració a l’ESMUC”, assegura. Vivancos ha viscut aquests anys en la direcció musical de l’Escolania com “un acte de justícia: intentar tornar a Montserrat allò que em van oferir de nen a l’Escolania, el millor regal que m’han fet mai”.

Llorenç Castelló
Llorenç Castelló

Llorenç Castelló rellevarà Bernat Vivancos a partir de l’agost de 2014 com a director musical del cor. Castelló ha estat escolà de Montserrat i deixeble del P. Ireneu Segarra, com ho és també Bernat Vivancos. Format en la direcció coral i amb l’experiència posterior en la direcció de cors, ha estat el màxim col·laborador de Vivancos els darrers anys. El mateix Bernat Vivancos ha estat qui ha proposat el nom de Castelló com a successor seu en el càrrec, el qual –segons Vivancos– “és un coneixedor sòlid de la realitat actual de l’Escolania”. Amb ell, afirma l’actual director del cor, “Montserrat assegura la continuïtat del projecte musical”.

Llorenç Castelló (Barcelona, 1976) té el títol superior de llenguatge musical i els estudis de composició i piano, realitzats al Conservatori Superior de Música del Liceu. És professor del Departament de Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Escolania de Montserrat, de la qual també és segon director, i director de la Capella de Música de Montserrat, el cor d’homes que acompanya habitualment l’Escolania.

El P. Sergi d’Assís Gelpí, prefecte de l’Escolania, ha mostrat el seu “agraïment a la tasca desenvolupada per Bernat Vivancos, tot desitjant-li un futur fecund en el món de la música”, a la vegada que expressa tota la seva “il·lusió i confiança en el nou director”, que assumirà la responsabilitat al final del curs actual.

D’altra banda, l’Escolania de Montserrat farà el proper mes de març una gira pels Estats Units, actuant els dies 13, 14 i 16 de març a Nova York (a la Saint Thomas Church), Nova Jersey i a la ciutat de Washington, respectivament. Aquesta és la primera vegada que l’Escolania canta en aquest país nord-americà; la darrera vegada que ho va fer a Amèrica va ser al gener de 2004 a Puerto Rico, on va oferir dos concerts, a Mayagüez i a San Juan de Puerto Rico. Aquest curs 2013-24, l’Escolania està formada per 53 nois, que tenen entre 8 i 13 anys.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter