Subscriu-te

“Cançons, piano i cobla”, Memorial Joaquim Serra 2015

La Cobla Mediterrània
La Cobla Mediterrània

El proper diumenge, 22 de novembre, tindrà lloc una nova edició del Memorial Joaquim Serra que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona a l’Auditori Axa de Barcelona (Diagonal, 547; L’illa Diagonal, 11.30 h). Amb el lema “Cançons, piano i cobla”, l’edició d’enguany presenta un programa carregat de novetats i amb la participació de músics rellevants del nostre país.

Memorial_Joaquim_Serra_2015_cartellEn la primera part del concert actuarà la Cobla Mediterrània, interpretant la sardana Arborada, en record de Manuel Oltra –traspassat recentment–, obres de Josep Serra, Narcís Costa-Horts i la Dansa de fadrins de Joaquim Serra, una de les seves glosses més emblemàtiques. Aquesta part finalitzarà amb l’estrena de l’obra d’encàrrec d’enguany, Oratge de Pedro Pardo, compositor i actual director de l’Orfeó Lleidatà, conegut també per la seva tasca de jurat en les dues primeres edicions del concurs Oh happy day de Televisió de Catalunya.

La segona part del concert presentarà dos solistes de renom internacional, la mezzosoprano Marta Valero i el pianista Albert Guinovart, que donaran a conèixer una faceta de l’obra de Joaquim Serra poc coneguda, la de liederista. També aquesta segona part acollirà la celebració de l’Any Morera, pel 150è aniversari del seu naixement: el pianista Albert Guinovart interpretarà una versió de concert de la sardana La Santa Espina, transcrita pel mestre Joan Baptista Lambert. El concert acabarà amb tres cançons del mateix Enric Morera interpretades per tots els actuants conjuntament, sota la direcció del mestre Bernat Castillejo.

Les entrades per al concert ja es poden adquirir a la seu del Districte de les Corts (Pl. Comas, 18), de 9 a 16 h, i al local social de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (Pou de la Figuera, 15), dilluns, dimecres i dijous, de 18 a 21 h. També, el mateix dia del concert, des d’una hora i mitja abans, a l’Auditori Axa. El preu és de 7,44 euros.

Descarregar PDF

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3
Segueix-nos a Twitter