Subscriu-te

Cantants d’onze nacionalitats competiran en el segon Concurs de Cant Josep Palet

El certamen es durà a terme entre els dies 8 i 11 de març a l’Auditori Joan Cererols de Martorell.

Al II Concurs de Cant Josep Palet de Martorell, que tindrà lloc entre el 8 i l’11 de març, hi competiran 58 concursants procedents d’11 nacionalitats diferents. L’Estat espanyol és el país amb més participants, seguit de Colòmbia, els Estats Units i Veneçuela. La resta procedeixen de Sèrbia, Portugal, Hongria, Argentina, Alemanya i Corea del Sud. El Concurs és organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i l’Ajuntament de Martorell.

Els cantants opten a 9 premis, entre els quals hi ha imports en metàl·lic, beques i contractes. El jurat, repartit entre les fases semifinal i final, el formaran Christina Scheppelmann, Xavier Sabata, Roger Alier, Marta Mathéu, Jordi Maddaleno, Raúl Giménez, Anna Tobella, Aleix Palau i Joan Magrané. Les dues fases es duran a terme a l’Auditori Joan Cererols de Martorell i seran obertes al públic.

Enguany el Concurs Palet presenta diverses novetats respecte de l’any anterior. El primer premi rebrà 2.000 euros (en la passada edició n’eren 1.000), a més de la participació a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, premi que atorga la federació de Joventuts Musicals de Catalunya, i un concert en el cicle M’Clàssics de Martorell. També com a novetat, el premiat farà a Martorell l’estrena mundial d’una obra del compositor Joan Magrané amb text del filòsof i escriptor Francesc Pujols i Morgades. Aquest nou premi inicia la col·laboració entre el Concurs Palet i la Fundació Francesc Pujols, que patrocina el premi. El primer premi també accedirà directament a la semifinal del Sonora International Opera Comptetition Francisco Araiza, que es farà a final del 2018 a Mèxic, amb desplaçament, allotjament i dietes incloses. Com a complement, el guardonat rebrà també una caixa d’oli Masia Can Viver. El segon premi està dotat amb 1.000 euros i el tercer amb 500 euros, a més dels concerts respectius al cicle M’Clàssics de Martorell.

Pel que fa als premis especials, hi ha dues novetats importants. La primera és el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga, que es lliurarà amb motiu del quart centenari del naixement d’aquest compositor martorellenc i que consistirà en un concert de la programació commemorativa de l’Any Cererols 2018. L’altra és el Premi Victoria de los Ángeles, fruit d’un acord entre la Fundació Victoria de los Ángeles i Joventuts Musicals de Martorell. Aquest reconeixement implica una beca per participar a totes masterclasses i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria. El premi suposa, a més d’una important oportunitat per als participants, la implicació en el certamen d’una de les institucions de referència de l’àmbit musical estatal. Els altres premis especials són: el dels Sopars Lírics 7 Portes, consistent en un concert del cicle del restaurant barceloní; el dels Amics de l’Òpera de Sarrià, consistent a participar en una de les produccions de la companyia; i els premis nominals als millors intèrprets de bel canto, de música catalana i el premi del públic.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter