Subscriu-te

Comencen aquest novembre els cicles del Cor de Cambra i de l’Orfeó Català, al Palau de la Música

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana comença el seu cicle de concerts aquest diumenge, 11 de novembre

El Palau de la Música Catalana, amb la seva voluntat de vetllar pel coneixement i la difusió de la música coral de qualitat, presenta les noves edicions del Cicle Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i del Cicle Coral de l’Orfeó Català.

La primera cita arriba aquest diumenge, 11 de novembre (18 h, Petit Palau), amb un programa titulat “Madrigals, lieder i chansons”, en què el Cor de Cambra del Palau oferirà un tast de cançons de diversos compositors: Brudieu, Monteverdi, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Ravel, Pizzeti i Debussy, amb Jordi Armengol al piano i Xavier Puig al podi com a director convidat. El dia abans, dissabte, 10 de novembre, a Sabadell (església de la Puríssima Concepció, 18.30 h), el Cor de Cambra ofereix el mateix concert, però sense piano i mantenint les obres de Brudieu, Monteverdi, Mendelssohn, Pizzeti i Debussy, més una sèrie de cançons d’Enric Morera.

Aquest serà el primer dels tres concerts (11 de novembre de 2012, 26 de gener de 2013 i 2 de juny de 2013) del Cicle Cor de Cambra que amb el lema global de “Tríades” inclou tres propostes concebudes a partir de tres idees temàtiques que recorreran un ampli espai temporal: des de Monteverdi, Joan Brudieu i Mateu Fletxa el Vell, fins a la creació contemporània catalana, passant pel romanticisme alemany i l’impressionisme francès. Quant al repertori català, cal remarcar una estrena de Joan Guinjoan, compositor resident del Palau, juntament amb la interpretació d’obres de la nova generació de compositors corals: Feliu Gasull, Oriol Cruixent, Xavier Pagès i Josep Vila.

Per la seva banda, el Cicle Coral Orfeó Català, amb la vocació d’estimular el teixit coral del país i alhora mostrar la qualitat d’altres formacions, convida al seu cicle una representació notable d’altres cors catalans i de fora. A més del mateix Orfeó Català i dels diversos cors de la seva Escola Coral (Cor Infantil, Cor de Noies i Cor Jove), el cicle presenta la Coral Cantiga, en el seu cinquantè aniversari, en un concert de celebració que obrirà el cicle el dissabte 17 de novembre a les 19 hores a la Sala de Concerts. A més, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, el cèlebre Cor Tapiola de Finlàndia i el RIAS Kammerchor, un dels cors europeus de més prestigi, completaran la sèrie.

Més informació: www.palaumusica.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter