Subscriu-te

Comencen aquest novembre els cicles del Cor de Cambra i de l’Orfeó Català, al Palau de la Música

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana comença el seu cicle de concerts aquest diumenge, 11 de novembre

El Palau de la Música Catalana, amb la seva voluntat de vetllar pel coneixement i la difusió de la música coral de qualitat, presenta les noves edicions del Cicle Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i del Cicle Coral de l’Orfeó Català.

La primera cita arriba aquest diumenge, 11 de novembre (18 h, Petit Palau), amb un programa titulat “Madrigals, lieder i chansons”, en què el Cor de Cambra del Palau oferirà un tast de cançons de diversos compositors: Brudieu, Monteverdi, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Ravel, Pizzeti i Debussy, amb Jordi Armengol al piano i Xavier Puig al podi com a director convidat. El dia abans, dissabte, 10 de novembre, a Sabadell (església de la Puríssima Concepció, 18.30 h), el Cor de Cambra ofereix el mateix concert, però sense piano i mantenint les obres de Brudieu, Monteverdi, Mendelssohn, Pizzeti i Debussy, més una sèrie de cançons d’Enric Morera.

Aquest serà el primer dels tres concerts (11 de novembre de 2012, 26 de gener de 2013 i 2 de juny de 2013) del Cicle Cor de Cambra que amb el lema global de “Tríades” inclou tres propostes concebudes a partir de tres idees temàtiques que recorreran un ampli espai temporal: des de Monteverdi, Joan Brudieu i Mateu Fletxa el Vell, fins a la creació contemporània catalana, passant pel romanticisme alemany i l’impressionisme francès. Quant al repertori català, cal remarcar una estrena de Joan Guinjoan, compositor resident del Palau, juntament amb la interpretació d’obres de la nova generació de compositors corals: Feliu Gasull, Oriol Cruixent, Xavier Pagès i Josep Vila.

Per la seva banda, el Cicle Coral Orfeó Català, amb la vocació d’estimular el teixit coral del país i alhora mostrar la qualitat d’altres formacions, convida al seu cicle una representació notable d’altres cors catalans i de fora. A més del mateix Orfeó Català i dels diversos cors de la seva Escola Coral (Cor Infantil, Cor de Noies i Cor Jove), el cicle presenta la Coral Cantiga, en el seu cinquantè aniversari, en un concert de celebració que obrirà el cicle el dissabte 17 de novembre a les 19 hores a la Sala de Concerts. A més, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, el cèlebre Cor Tapiola de Finlàndia i el RIAS Kammerchor, un dels cors europeus de més prestigi, completaran la sèrie.

Més informació: www.palaumusica.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fernando Caminals, membre fundador de @CamerataXXI, signa l'obituari de Xavier Blanc, desaparegut el passat 9 d'octubre. Llegeix-lo al web! (Foto: @JosepMolina11) http://www.revistamusical.cat/en-la-mort-de-xavier-blanc/

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Segueix-nos a Twitter