Subscriu-te

Concert de Camera Musicae al Petit Palau, amb estrena de Xavier Pagès

Xavier Pagès
Xavier Pagès

Aquest divendres, 17 de maig, l’orquestra Camera Musicae presenta una nova producció al Petit Palau (21 h) en la seva temporada al Palau de la Música Catalana. Es tracta de la Simfonia núm. 4 de Gustav Mahler –en la versió per a orquestra de cambra arranjada pel músic austríac Erwin Stein, deixeble d’Arnold Schönberg, que va fer per a la Societat de Concerts de Viena–, amb la soprano Elena Copons com a solista vocal i sota la direcció de Xavier Pagès, director convidat en aquest concert.

El concert començarà amb l’estrena de l’obra de Xavier Pagès Suite sobre les Cinq mélodies, op. 58 de Fauré. De fet, es tracta d’una orquestració d’aquest cicle de cançons amoroses de Gabriel Fauré sobre poemes de Paul Verlaine –original per a veu i piano i conegut també com les Cinq mélodies “de Venise”–, per a orquestra de cambra i veu, encarregada per Camera Musicae per a aquesta ocasió amb la finalitat d’aprofitar la presència de la soprano Elena Copons, gaudir de la seva veu i completar així el programa de concert.

El mateix concert també es farà dissabte, 18 de maig, a l’auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (21 h); el diumenge, 19 de maig, a l’auditori de la Fundació Caixa Tarragona, a Tarragona (19 h), i el 26 de maig a la Casa de Cultura de la Sénia (19 h).

D’altra banda, la formació Camera Musicae continuarà la seva activitat concertística el 30 de maig al Teatre de la Plaça Cívica del Campus de Bellaterra (UAB, 14 h), el 31 de maig a l’auditori de Tarragona de la Fundació Catalunya-La Pedrera (21.30 h) i el 8 de juny al Paranimf de la Universitat de Barcelona (21 h) amb la Missa en Sol major de Franz Schubert.

El concert al Petit Palau té un preu únic de 12 euros, amb descomptes especials per a socis del Club Tr3sC, per a alumnes dels conservatoris del Liceu i Municipal de Barcelona, alumnes de l’ESMUC, socis de Joventuts Musicals, jubilats i aturats. Més informació a www.palaumusica.cat

Descarregar PDF

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter