Subscriu-te

Concert de micromecenatge del Cor Jove dels Països Catalans per a la seva pervivència

Cor Jove dels Països Catalans

El Cor Jove dels Països Catalans en la seva formació de cambra celebra la trobada d’estiu 2012 a Barcelona, entre el 29 de juliol i el 4 d’agost. La formació coral oferirà dos concerts, el dia 3 d’agost al Petit Palau de Barcelona i el dia 4 d’agost al pati del castell de Catllar, a la província de Tarragona.

La formació coral nascuda a Mallorca i vinculada a l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans reuneix en aquesta ocasió 25 joves entre 16 i 28 anys d’arreu dels territoris de parla catalana.

La iniciativa, impulsada per Forum Musicae, té com a objectiu “recuperar i difondre el patrimoni musical de tot l’àmbit cultural català, amb la llengua catalana com a vincle d’unió, esdevenint-hi alhora una plataforma enriquidora de trobada i d’intercanvi entre joves de diferents àmbits de la mateixa cultura, i al mateix temps un ambaixador cultural dels Països Catalans”. El Cor Jove dels Països Catalans va fer la seva presentació pública a Palma, a la seu de l’Institut Ramon Llull, el 6 de juny de 2009.

Amb aquest objectiu la formació coral es reuneix enguany per preparar un compromès programa amb obres de compositors de les regions de parla catalana: Isabella Montanari (Ave Maria), Baltasar Bibiloni (Quatre cançons mallorquines), Joan Maria Thomàs (Campanes sobre el mar), Cristòfor Taltabull (Comiat de l’ànima) i Josep Vila i Casañas (El Mirador). Completa el programa el Requiem für Mignon de Robert Schumann, natural de Zwickau, Saxònia. Els cantaires disposaran de la col·laboració de Josep Buforn al piano i la direcció del seu titular, Esteve Nabona.

El Cor Jove dels Països Catalans oferirà dos concerts com a cloenda de la trobada. El primer tindrà lloc el divendres 3 d’agost a les 21.30 h al Petit Palau del Palau de la Música Catalana. El segon concert serà el dissabte 4 d’agost a les 21.30 h al pati del castell de Catllar (Tarragona). En aquesta ocasió, el concert programat a Barcelona esdevé un projecte de micromecenatge. El que es reculli amb les entrades (10 euros per entrada) es destinarà a la pervivència d’aquest projecte per tal de finançar-ne la tasca, que s’afanya a conjugar patrimoni musical i joventut arreu de tots els territoris dels Països Catalans.

Entre els projectes del Cor Jove dels Països Catalans per a la temporada 2012-13, cal destacar el concert que oferirà el 3 de febrer de 2013 junt amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons (titular de la Banda i de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans), al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

El contratenor @XavierSabata i el nou director de la GIO, Francesc Prat, seran els protagonistes de 'Misteris de l'instant' a @auditori_gi. Més informació, al nostre web! (Foto: Gemma Tubert/ACN) http://www.revistamusical.cat/francesc-prat-sera-el-nou-director-duna-renovada-gio-amb-motiu-del-dese-aniversari/

Segueix-nos a Twitter