Subscriu-te

Concert de micromecenatge del Cor Jove dels Països Catalans per a la seva pervivència

Cor Jove dels Països Catalans

El Cor Jove dels Països Catalans en la seva formació de cambra celebra la trobada d’estiu 2012 a Barcelona, entre el 29 de juliol i el 4 d’agost. La formació coral oferirà dos concerts, el dia 3 d’agost al Petit Palau de Barcelona i el dia 4 d’agost al pati del castell de Catllar, a la província de Tarragona.

La formació coral nascuda a Mallorca i vinculada a l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans reuneix en aquesta ocasió 25 joves entre 16 i 28 anys d’arreu dels territoris de parla catalana.

La iniciativa, impulsada per Forum Musicae, té com a objectiu “recuperar i difondre el patrimoni musical de tot l’àmbit cultural català, amb la llengua catalana com a vincle d’unió, esdevenint-hi alhora una plataforma enriquidora de trobada i d’intercanvi entre joves de diferents àmbits de la mateixa cultura, i al mateix temps un ambaixador cultural dels Països Catalans”. El Cor Jove dels Països Catalans va fer la seva presentació pública a Palma, a la seu de l’Institut Ramon Llull, el 6 de juny de 2009.

Amb aquest objectiu la formació coral es reuneix enguany per preparar un compromès programa amb obres de compositors de les regions de parla catalana: Isabella Montanari (Ave Maria), Baltasar Bibiloni (Quatre cançons mallorquines), Joan Maria Thomàs (Campanes sobre el mar), Cristòfor Taltabull (Comiat de l’ànima) i Josep Vila i Casañas (El Mirador). Completa el programa el Requiem für Mignon de Robert Schumann, natural de Zwickau, Saxònia. Els cantaires disposaran de la col·laboració de Josep Buforn al piano i la direcció del seu titular, Esteve Nabona.

El Cor Jove dels Països Catalans oferirà dos concerts com a cloenda de la trobada. El primer tindrà lloc el divendres 3 d’agost a les 21.30 h al Petit Palau del Palau de la Música Catalana. El segon concert serà el dissabte 4 d’agost a les 21.30 h al pati del castell de Catllar (Tarragona). En aquesta ocasió, el concert programat a Barcelona esdevé un projecte de micromecenatge. El que es reculli amb les entrades (10 euros per entrada) es destinarà a la pervivència d’aquest projecte per tal de finançar-ne la tasca, que s’afanya a conjugar patrimoni musical i joventut arreu de tots els territoris dels Països Catalans.

Entre els projectes del Cor Jove dels Països Catalans per a la temporada 2012-13, cal destacar el concert que oferirà el 3 de febrer de 2013 junt amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons (titular de la Banda i de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans), al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *