Subscriu-te

Concert d’homenatge a Mercè Torrents a Sant Cugat del Vallès

El dissabte 27 d’octubre es retrà homenatge a la compositora i pianista Mercè Torrents i Turmo (1930-2018). L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de l’Escola Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès (19 h, entrada lliure) amb un concert en què s’interpretaran lieder per a veu i piano, amb la soprano Teresa Garrigosa i la pianista Carme Talleda, sobre poemes de Salvador Espriu i Mercè Corretja. Mercè Torrents, nascuda el 1930 a Barcelona, vivia a Sant Cugat del Vallès des de feia vint anys i es considerava santcugatenca d’adopció; va morir el mes gener passat a Barcelona.

Mercè Torrents és considerada la degana de les compositores catalanes. Deixebla del compositor Cristòfor Taltabull, va escriure la seva primera peça als divuit anys, amb la qual va iniciar una prolífica obra al llarg de tota la seva vida. En destaquen especialment les seves cançons per a soprano o mezzosoprano i piano, tot musicant els grans poetes catalans Josep Carner, J. V. Foix, Pere Quart, Miquel Martí i Pol i, sobretot, Salvador Espriu, de qui es convertí en la gran musicadora i amiga.

Dona, esposa i mare de cinc fills, Torrents va destacar pel seu gran paper en el reconeixement de les dones com a compositores de la música clàssica, àmbit de clar predomini masculí, en el qual s’obrí pas gràcies als seus talent, tenacitat i gran capacitat de treball. En les seves composicions de lieder, com les que es podran sentir en aquest concert d’homenatge, Torrents va crear melodies i harmonies refinades i captivadores, ja que la seva música flueix de l’emoció i, com ella descrivia, “la música que componc ha de sortir del meu cor perquè soni bé”.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@MatheuSoprano i @vespresdarnadi van protagonitzar l'últim concert d'@espurnesbarroqs: "L’audició va esdevenir un homenatge a Josep Dolcet, que n’estava escrivint les notes al programa quan va morir", diu la crítica d' @alberttorrens2. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/final-de-festa-despurnes-barroques-a-manresa/

El pianista Nelson Goerner debutarà a les comarques gironines a l'11è Festival de Cervià de Ter, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de setembre i en el qual interpretarà la suite 'Iberia' d'Albéniz al costat d'obres de Chopin i Schubert. @ibercamera (Foto: Marco Borggreve)

2

La temporada 2021-22 serà la desena de l' @orquestraOCM al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Martí E. Berenguer) http://www.revistamusical.cat/lorquestra-simfonica-camera-musicae-presenta-la-seva-10a-temporada-2021-22-al-palau-de-la-musica-catalana/

L'@OrquestraOBC ofereix un concert extraordinari, gratuït i exclusiu pels seus abonats el proper 25 de juny a @auditoribcn. Hi participarà com a solista el violinista Sergei Dogadin i estarà dirigit per Juanjo Mena. El programa serà monogràfic amb obres de Txaikovski.

Segueix-nos a Twitter