Subscriu-te

Concert extraordinari de Palau 100 amb Grigorij Sokolov

© Antoni Bofill (foto d’arxiu)

El pianista rus Grigorij Sokolov actua el dimarts 20 de març al Palau de la Música Catalana (20.30 h) en la seva cinquena participació a Palau 100, com a concert extraordinari d’aquest cicle. Des del seu primer recital a Leningrad amb dotze anys, Sokolov ha sorprès sempre el públic amb un repertori ple de vida i ha assolit la categoria de mite per als amants del piano arreu del món.

En aquesta ocasió, Sokolov proposa un programa poc convencional que començarà amb la interpretació de la Suite en Re de Jean-Philippe Rameau, un compositor del Barroc francès que els darrers anys s’està programant cada vegada amb més interès. Les possibilitats tècniques i musicals de les obres de Rameau han esdevingut elements atractius per als pianistes. A continuació, una de les sonates més reconegudes de Wolfgang Amadeus Mozart, la Sonata núm. 8 en La menor, una peça apassionada amb una forta càrrega expressiva.

La segona part del concert inclou dues peces del compositor romàntic alemany Johannes Brahms: les Variacions sobre un tema de Händel, que suposen un tour de force per al pianista, i els Intermezzi, op. 117, obra de maduresa del compositor que evoca escenes de gran serenitat.

Aquest recital forma part de la invitació anual que ofereix el Palau de la Música Catalana a aquest excepcional músic, que d’altra banda representa un dels darrers exponents de l’escola del gran pianisme rus.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Segueix-nos a Twitter