Subscriu-te

Concerts de Jaume Torrent a Barcelona

Jaume Torrent. © Justo Almendros

El guitarrista i compositor Jaume Torrent ofereix dos concerts de música de cambra al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona (Palau Gomis, c/ Barra de Ferro, 5). El primer és el dissabte 28 de gener (18 h), tot oferint un programa de violí i guitarra, amb la violinista Natalia Borisyuk i amb obres de Paganini (Duetto amoroso, Sonata núm. 12 en Mi menor i Sonata concertata), Granados (intermezzo de l’òpera Goyescas), Nin (Suite española) i del mateix Jaume Torrent (Quatre peces breus, op. 56).

El segon concert tindrà lloc el dissabte 11 de febrer (18 h) amb la proposta de quintet de corda amb guitarra. Acompanyarà Torrent el Quintet Ibèric –format per Natalia Borisyuk, violí; Rubén Herrera, violí; Mònica Cruzata, viola; i Peters Schmidt violoncel–, amb les obres Concert per a guitarra i Quartet de cordes, op. 52 de Jaume Torrent, Adagio de S. Barber i Quintet per a guitarra, op. 143 de Castelnuovo-Tedesco.

La tècnica que ha desenvolupat i metoditzat Jaume Torrent proporciona a la guitarra una profunditat i projecció del so que permet ampliar els contrastos dinàmics, enriquir-ne la capacitat expressiva i possibilita una perfecta integració en els conjunts de cambra sense que els altres instruments hagin de modificar la seva habitual emissió sonora.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter