Subscriu-te

Convocatòria 2012 del Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna, a França

concurs Llacuna cartell

Els dies 26 i 27 (prova eliminatòria) i 28 (prova final) d’abril de 2013 té lloc el Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna, auspiciat des del seu origen per la pianista catalana fincada a França Teresa Llacuna.

El Concurs va adreçat a joves pianistes d’arreu del món d’un màxim de 30 anys d’edat els dies del concurs i que hagin acabat, o que estiguin a punt d’acabar, els estudis en conservatoris superiors oficials o en escoles amb titulació equivalent, i també a pianistes professionals a l’inici de la seva carrera. Les proves tindran lloc a l’auditori del Conservatori de Música de Valença, al cor de la regió del Roine-Alps, i seran obertes al públic. El jurat estarà format per reconeguts músics i pedagogs. La data de tancament d’inscripcions és el dia 25 de març de 2013.

S’hi atorgaran tres premis: 2.000, 1.500 i 1.000 euros; el guanyador del primer premi podrà ser proposat per actuar al Festival Saoû Chante Mozart; mentre que la resta de premiats o concursants destacats també podran ser proposats per actuar en altres cites musicals franceses.

Per a la prova eliminatòria caldrà interpretar una obra de Haydn o de Mozart, un estudi de Chopin i una obra romàntica per escollir; la prova no podrà sobrepassar els 25 minuts. En la prova final caldrà interpretar una sonata de Beethoven (excepte l’opus 106), una obra romàntica diferent de la de la prova eliminatòria, un estudi de Debussy i una obra del segle XX (excepte de Debussy); la prova no podrà sobrepassar els 50 minuts.

El Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL) té al Comitè d’Honor, entre d’altres, el compositor Benet Casablancas, director del Conservatori del Liceu de Barcelona. El Concurs Teresa Llacuna va ser creat l’any 2003 per l’associació Musiqualitas –a Montelimar–, entitat que l’organitzà fins a l’edició 2009. L’any 2010 en va prendre el relleu l’Associació Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL), presidida actualment per Robert Riou, i amb Teresa Llacuna com a presidenta d’honor.

Per a més informació, inscripcions i condicions de participació: www.concours-piano-llacuna.fr.

Descarregar PDF

Vuit concerts amb grans solistes, orquestres i directors al @palaumusicacat i @auditoribcn integren la nova temporada de @bcnclassics. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/bcn-classics-portara-grans-orquestres-internacionals-la-temporada-2021-22/

Aquest cap de setmana, arriba al @palaumusicacat una de les cites més esperades pel @CordeNoies de l'Orfeó Català, que ja us anunciàvem en el nostre últim número: una reflexió sobre la vida amb un programa eclèctic i una producció dirigida escènicament per Dani Coma.

Del 4 al 15 de juliol tindrà lloc una nova edició del Concurs Internacional de Música @mariacanals_bcn. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-concurs-internacional-de-musica-maria-canals-recupera-la-66a-edicio-al-juliol/

L'editorial @Dinsic acaba de publicar una nova aportació a la bibliografia de Pere Albert Balcells sobre Mozart. Llegeix la crítica d'@AlbertFFlamari1 al web! http://www.revistamusical.cat/critica/analisi-de-la-dramaturgia-mozartiana/

Segueix-nos a Twitter