Subscriu-te

Convocatòria 2012 del Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna, a França

concurs Llacuna cartell

Els dies 26 i 27 (prova eliminatòria) i 28 (prova final) d’abril de 2013 té lloc el Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna, auspiciat des del seu origen per la pianista catalana fincada a França Teresa Llacuna.

El Concurs va adreçat a joves pianistes d’arreu del món d’un màxim de 30 anys d’edat els dies del concurs i que hagin acabat, o que estiguin a punt d’acabar, els estudis en conservatoris superiors oficials o en escoles amb titulació equivalent, i també a pianistes professionals a l’inici de la seva carrera. Les proves tindran lloc a l’auditori del Conservatori de Música de Valença, al cor de la regió del Roine-Alps, i seran obertes al públic. El jurat estarà format per reconeguts músics i pedagogs. La data de tancament d’inscripcions és el dia 25 de març de 2013.

S’hi atorgaran tres premis: 2.000, 1.500 i 1.000 euros; el guanyador del primer premi podrà ser proposat per actuar al Festival Saoû Chante Mozart; mentre que la resta de premiats o concursants destacats també podran ser proposats per actuar en altres cites musicals franceses.

Per a la prova eliminatòria caldrà interpretar una obra de Haydn o de Mozart, un estudi de Chopin i una obra romàntica per escollir; la prova no podrà sobrepassar els 25 minuts. En la prova final caldrà interpretar una sonata de Beethoven (excepte l’opus 106), una obra romàntica diferent de la de la prova eliminatòria, un estudi de Debussy i una obra del segle XX (excepte de Debussy); la prova no podrà sobrepassar els 50 minuts.

El Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL) té al Comitè d’Honor, entre d’altres, el compositor Benet Casablancas, director del Conservatori del Liceu de Barcelona. El Concurs Teresa Llacuna va ser creat l’any 2003 per l’associació Musiqualitas –a Montelimar–, entitat que l’organitzà fins a l’edició 2009. L’any 2010 en va prendre el relleu l’Associació Concurs Internacional de Piano Teresa Llacuna (CIPTL), presidida actualment per Robert Riou, i amb Teresa Llacuna com a presidenta d’honor.

Per a més informació, inscripcions i condicions de participació: www.concours-piano-llacuna.fr.

Descarregar PDF

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter