Subscriu-te

‘Allegoria’, segon enregistrament de Txema Riera

Allegoria
Txema Riera, Hammond B-3 i composició
Dani Pérez, guitarra
Roger Gutiérrez, bateria
Santi de la Rubia, saxo tenor
Underpool, 2019

Txema Riera presenta el seu segon treball com a líder i ho fa de nou amb el segell barceloní Underpool, agent inquiet i indispensable per seguir l’actualitat de l’escena catalana del jazz. A Allegoria, Riera es presenta als comandaments del seu Hammond B-3 en format trio + un amb Dani Pérez a la guitarra, Roger Gutiérrez a la bateria i el featuring de Santi de la Rubia al saxo tenor.

Els vuit temes que formen el disc estan basats en motius temàtics amb els quals el quartet basteix estructures previsibles, amb la clàssica combinació d’exposició, solos i reexposició. L’interès de les composicions recau en l’ús d’aquest material temàtic, que esdevé un potent fil argumental en cadascuna, i en l’elaboració tant individual com de grup. Un material que trobem tant en forma de motius melòdics enunciats a l’inici del tema com de patrons d’acompanyament.

Partint d’aquest material, el quartet construeix els temes seguint línies de creixement tensional, amb seccions ben delimitades i un sentit evolutiu constant en el qual les reexposicions ens mostren que després de la secció de solos el material inicial no pot tornar a ser el mateix. Everest és un bon exemple de la definició de seccions, amb dos temes que es desenvolupen a partir de relacions de semblança (melòdica) i contrast (grove), una secció de solos que no només explota el melodisme del solista, sinó que també tensa la textura general amb un grove complex en el diàleg de la bateria amb guitarra i Hammond, i el retorn a allò que ja no pot ser el mateix. El treball tímbric és l’altre procediment que el quartet desenvolupa per donar sentit d’evolució i profunditat als temes del disc, recolzat en la capacitat dels músics de treure un gran partit als seus instruments.

Imatge destacada: Txema Riera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Una seixantena de joves cantants s'enfronten aquests dies a Barcelona de la mà del @ConcursoVinas. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/una-nova-categoria-premiara-el-cantant-mes-complet-a-la-59a-edicio-del-concurs-tenor-vinas/

Aquest divendres, arrenca l'edició del cicle de concerts dels Grans Conjunts que celebra el vintè aniversari de l' @esmuccat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lesmuc-celebra-20-anys-amb-una-programacio-de-concerts-especial/

🔴 ÚLTIMA HORA | La Comissió Executiva del Liceu dona suport a seguir treballant en la viabilitat del nou equipament Liceu Mar.

🔗 https://liceubarcelona.cat/ca/la-comissio-executiva-del-liceu-dona-suport-seguir-treballant-en-la-viabilitat-de-liceu-mar

🔴 NOVETAT | Ampliem els annals del Gran Teatre del Liceu amb informació des de l'any 1936.

Des d'avui ja podeu consultar material artístic i gràfic dels darrers 80 anys, des del final de la Guerra Civil fins a la temporada actual.

🔗 https://www.liceubarcelona.cat/ca/el-liceu-amplia-els-seus-annals-amb-informacio-des-de-lany-1936

Segueix-nos a Twitter