Subscriu-te

Buchbinder sedueix al capdavant de l’OBC

TEMPORADA OBC. Rudolf Buchbinder, piano i director. Concerts per a piano de Beethoven.  L’AUDITORI. 21 DE FEBRER DE 2020.

Veure un geni damunt l’escenari no passa cada dia. Rudolf Buchbinder és un dels inoblidables, un dels grans. Amb una llarga carrera com a solista i intèrpret a les espatlles, les seves interpretacions estan carregades de precisió, de personalitat i de pulcritud.

Aquest cap de setmana a l’Auditori de Barcelona, s’hi ha pogut escoltar la integral dels Concerts per a piano i orquestra del geni de Bonn. Un total de cinc Concerts que acullen els fèrtils i convulsos anys de creació de Beethoven a Viena. Hi arribava el 1792 carregat de somnis i d’expectatives i hi emmudia les orelles en un procés irreversible que afectaria de forma evident les seves composicions. Entremig, música. Un llarg corpus de composicions musicals, entre les quals els Concerts per a piano i orquestra que, d’alguna manera, il·lustren també l’evolució i el desenvolupament del llenguatge compositiu de Beethoven, des d’un estil més arrelat al classicisme i la influència dels grans mestres en els primers Concerts fins a un llenguatge cada vegada més personal i emancipat a partir, sobretot, del Concert per a piano núm. 3, en Do menor, op. 37 i els subsegüents, amb heroïcitat creixent del solista enfrontat a una orquestra que l’embat, el fagocita i el convida al diàleg desigual.

De tacte elegant i refinat, la interpretació de Rudolf Buchbinder excel·leix en la interpretació dels cinc Concerts dotant-los d’un caràcter més clàssic que romàntic, amb el tractament que en fa, com a solista i director, de les dinàmiques i del tempo. Cinc Concerts en els quals tant el piano com l’orquestra passen per moments de gran dificultat. Els Concerts per a piano i orquestra de Beethoven posen al límit ambdues seccions concertants i l’OBC va saber defensar-ho amb solvència, malgrat alguns desajustos en la precisió i l’atac que resultaven en un caràcter maldestre en alguns fragments.

Cal destacar, així mateix, la serenitat i el control de la secció de vent, com també la delicadesa interpretativa en els violoncels i, igualment, la serena i atenta escolta del conjunt orquestral seguint les pautes interpretatives i les direccions de Buchbinder.

Rudolf Buchbinder continuarà el seu viatge per Europa amb la interpretació dels cinc Concerts per a piano i orquestra de Beethoven al Musikverein de Viena i posteriorment en gira per diverses ciutats: París, Hamburg i Luxemburg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

⚠️ Lamentem informar que la soprano Regula Mühlemann ha cancel·lat el seu recital previst per demà al #LIFEVictoria22 junt amb Tatiana Konsunskaya per malaltia. Des del Festival s'està treballant en una nova data per fer possible aquest debut. Seran vàlides les mateixes entrades

Riccardo Chailly i @FilarmoniScala van inaugurar la temporada de @palaumusicacat amb les primeres simfonies de Beethoven i Mahler. "Sonaven noves, en una lectura plena de matisos i colors", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/el-magisteri-quirurgic-de-riccardo-chailly-inaugura-palau-100/

.@toti_soler ha publicat darrerament 'Fill de la fortuna'. "No presenta gaires novetats, i això és una bona notícia, perquè confirma el seu estat de plenitud", diu Ferran Riera a la crítica. Llegeix-la al web! @SateliteK http://www.revistamusical.cat/critica/cordes-afortunades/

Els cors @VEUScorinfantil @corjoveaunio i @CorCambraGr han presentat els seus projectes per als pròxims mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/la-societat-coral-amics-de-la-unio-enceta-una-temporada-que-inclou-cinc-coproduccions-i-una-estrena-absoluta/

Segueix-nos a Twitter