Subscriu-te

Cor Flumine

disc Cor Flumine-ensmeble de jazz vocal

Cor Flumine

Ensemble de jazz vocal

Maria Lombarte, piano. Rosa Caballol, direcció musical

Autoeditat, 2010

El Cor Flumine, nascut a Tortosa el 1996, presentava el 2010 un disc basat en un repertori d’estàndards de jazz amb temes de King Oliver, Thomas Waller, Harold Arlen, George Carmichael, Duke Ellington, Irving Berlin i Cole Porter, entre d’altres. Després d’experiències prèvies en l’àmbit de la música clàssica, el Flumine encarava aquest nou repte amb l’ajuda del pianista i arranjador Ramon Escalé i la cantant Carme Canela. El resultat són quinze temes arranjats per a cor a cappella i cor amb piano en els quals el cor mostra solidesa de conjunt i bon equilibri de veus. Els arranjaments per a cor sol ens mostren unes veus capaces en diferents registres, ja sigui en el nivell melòdic, en els backgrounds que imiten els metalls de la big band o en els walkings de baix. Interessant també és la varietat textural que hi aporten els arranjaments, amb moments per a l’homofonia –un bloc molt estable i que camina al Choo choo boogie–, el contrapunt –interessant el joc a Fever– i les melodies baladístiques –Stormy weather, Ev’ry time we say goodbay–, àmbit on més còmodes es troben. La dificultat ve, en un conjunt provinent del món clàssic, en la interpretació amb swing, aquest caminar que no es pot pensar, que gairebé no es pot explicar, que només s’ha de saber. Miquel Gené.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter