Subscriu-te

El Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona

disc Columna Música-Cant de la Sibilla-Cor Francesc Valls_01

El Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona. Cor de Cambra Francesc Valls. Director: David Malet

Columna Música, 2014

 

Cal aplaudir i felicitar tot l’equip que ha fet possible aquest enregistrament dedicat al Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona, pel treball de recerca musicològica previ a una interpretació que respon de manera detallada a fer ressorgir amb exactitud aquest drama litúrgic medieval. Com explica Maricarmen Gómez en els extraordinaris comentaris que acompanyen l’enregistrament, l’Arxiu de la Catedral de Barcelona conserva dos còdexs dels segles XIV-XV en què apareixen copiades sengles versions del Cant de la Sibil·la, l’una en llatí i l’altra en català; a més, hi ha una versió polifònica que data del segle XVI. Al costat d’aquestes obres, quatre compositors com Jordi Cervelló (2010), Josep Vila i Casañas (2011), Vic Nees (2012) i Narcís Bonet (2013) van escriure en els anys indicats quatre tornades sobre “Al jorn del judici”, per atorgar a aquesta música un constant aire de modernitat. En l’enregistrament són incloses la versió més antiga, en llatí, i la del segle XVI, al costat de les quatre tornades polifòniques contemporànies.

El recuperador musical del Cant de la Sibil·la a la catedral de Barcelona ha estat David Malet, amb un treball clau per fer ressorgir aquesta obra a la Seu barcelonina. Aquest drama litúrgic medieval sobre el judici final va ser enregistrat els mesos d’octubre i novembre de 2013 a la catedral i pren en les veus del Cor de Cambra Francesc Valls una dimensió que per la seva serenitat i força transmet un missatge punyent quasi apocalíptic. Impecable el treball del contratenor José Hernández Pastor en la Sibil·la dels segles XIV-XV i d’Eulàlia Fantova en la Sibil·la del segle XVI. Un enregistrament que resulta indispensable per als amants de la música històrica. Lluís Trullén

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3
Segueix-nos a Twitter