Subscriu-te

Extraordinària i creativa estrena del ‘Bestiari’ de Josep Carner

FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA. The New Catalan Ensemble. Carles Marigó, piano. Clara Segura i Josep Pedrals, rapsodes. Carles Belda, Gemma Abrié, Marc Parrot, Gemma Humet i Joana Gomila, cantants. Joan Díaz, compositor i director. Bestiari de Josep Carner. TEATRE KURSAAL DE MANRESA. 13 D’OCTUBRE DE 2019.

No passa gaire sovint anar a un concert de música adreçada principalment als infants i trobar a l’escenari un desplegament d’artistes com diumenge hi va haver al Kursaal de Manresa. Va ser una estrena extraordinària i creativa que va sorprendre el públic.

En el marc de la 22a Fira Mediterrània es va viure l’estrena absoluta del Bestiari de Josep Carner. Una producció de The New Catalan Ensemble, liderada pel pianista i compositor Joan Díaz, per commemorar el cinquantè aniversari de la mort del poeta. Díaz ha musical 22 poemes dedicats a les bèsties i Seed Music n’ha fet un llibre-disc amb tot el material pedagògic perquè es pugui treballar a les escoles.

Diumenge aquest Bestiari es presentava de forma excepcional en un concert en format XL. Durant una hora les veus dels cantants solistes Carles Belda, Gemma Abrié, Marc Parrot, Gemma Humet i Joana Gomila van interpretar els poemes de forma intercalada. Cadascun, però, abans el recitava un cartell de luxe: l’actriu Clara Segura i el poeta Josep Pedrals, acompanyats per les il·lustracions del llibre, que són d’alumnes de l’Escola Massana, becats per NewCat.

La música creada per al Bestiari és una delícia que barreja instruments tradicionals i piano, interpretada magistralment pels nou membres de The New Catalan Ensemble i amb Carles Marigó al piano. Un esclat d’harmonies, timbres i ritme que modernitzen el so dels instruments tradicionals catalans, amb el segell propi de NewCat. Díaz ha aconseguit definir i caracteritzar els animals amb els instruments: el públic podia endevinar perfectament els passets de l’estornell que sortien del so del flabiol de Xavier Torrent, i va suposar una oportunitat per sentir, entre d’altres, el sac de gemecs. Damunt l’escenari, la sintonia entre els artistes es respirava des del públic. Clara Segura i Josep Pedrals van aconseguir donar vida a les vint-i-dues bèsties i Carles Belda, Gemma Abrié, Marc Parrot, Gemma Humet i Joana Gomila, a la veu.

Ha nascut un nou repertori de música infantil increïble, que més enllà de la música, fascina per la subtilitat dels poemes de Carner. Ara, aquest Bestiari tindrà recorregut en format de sextet. Una producció que està a l’alçada d’un dels poetes més rellevants de les lletres catalanes del segle XX.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @TeatreAuditori de Sant Cugat va acollir l'últim espectacle de @LIFEVictoriaBcn. "Una petita joia d’un gènere que podríem anomenar lied representat", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Elisenda Canals-LIFE Victoria http://www.revistamusical.cat/critica/petita-joia-poetica-amb-felicity-lott/

El baríton Konstantin Krimmel va actuar dos dies consecutius al @palaumusicacat. "Una veu bonica, clara, ben timbrada", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/krimmel-el-nou-bariton/

David Puertas proposa diverses rutes musicals al seu últim llibre. "L’amplíssim bagatge d’erudició que aporta l’autor sap vestir-se amb robes d’accessibilitat dissimulant-ne l’essència", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Foix Coll http://www.revistamusical.cat/critica/de-ruta-amb-la-classica/

Durant mig any, un grup de recerca de @UniBarcelona ha estat analitzant el sector de la música clàssica a Catalunya per encàrrec d' @ACIMC2. El resultat és un informe inèdit. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lacimc-i-la-ub-presenten-el-primer-informe-sobre-la-situacio-de-la-musica-classica-a-catalunya-2021/

Segueix-nos a Twitter