Subscriu-te

Gaetano Brunetti. Simfonies

Gaetano Brunetti

Simfonies 

Simfonies núm. 9, 21 i 29

Camerata Antonio Soler. Dir.: Gustavo Sánchez. Lindoro, 2015

Considerat juntament amb Boccherini com el compositor de cambra fincat a Espanya més rellevant del darrer terç del segle XVIII, Gaetano Brunetti (1743-1798) va deixar un llegat que inclou unes quaranta simfonies i nombrosa música de cambra. Músic al servei de la corona espanyola –concretament durant el regnat de Carles III i mestre de violí del príncep d’Astúries (futur Carles IV)–, les seves simfonies respiren el característic estil clàssic amb la particularitat d’incloure-hi un quintetto en detriment del minuet habitual. Aquest enregistrament a càrrec de la Camerata Antonio Soler (integrada per una quinzena de músics procedents de San Lorenzo de El Escorial) i dirigida per Gustavo Sánchez (format a com a director a Viena, actual director de l’Escolania de El Escorial i doctor per la Universidad Autónoma de Madrid) inclou tres de les simfonies del llegat de Brunetti. Obres que ineludiblement recordaran l’estil de Haydn i de les quals cal destacar la bellesa melòdica que flueix per sobre d’un rigor absolut d’acord amb els cànons formals dels diversos moviments. Cal destacar dins la bellesa global de les obres, l’originalitat de l’“Allegretto” final de la Simfonia núm. 21, per la seva destresa a elaborar qüestions tímbriques i el “Larghetto” de la Simfonia en Do major, amb un ritme de fuses que crea un suggestiu perpetuum mobile. Versions acurades i delicades per part d’una orquestra equilibrada que tracta aquesta interessant música amb una extrema delicadesa.

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter