Subscriu-te

Gaetano Brunetti. Simfonies

Gaetano Brunetti

Simfonies 

Simfonies núm. 9, 21 i 29

Camerata Antonio Soler. Dir.: Gustavo Sánchez. Lindoro, 2015

Considerat juntament amb Boccherini com el compositor de cambra fincat a Espanya més rellevant del darrer terç del segle XVIII, Gaetano Brunetti (1743-1798) va deixar un llegat que inclou unes quaranta simfonies i nombrosa música de cambra. Músic al servei de la corona espanyola –concretament durant el regnat de Carles III i mestre de violí del príncep d’Astúries (futur Carles IV)–, les seves simfonies respiren el característic estil clàssic amb la particularitat d’incloure-hi un quintetto en detriment del minuet habitual. Aquest enregistrament a càrrec de la Camerata Antonio Soler (integrada per una quinzena de músics procedents de San Lorenzo de El Escorial) i dirigida per Gustavo Sánchez (format a com a director a Viena, actual director de l’Escolania de El Escorial i doctor per la Universidad Autónoma de Madrid) inclou tres de les simfonies del llegat de Brunetti. Obres que ineludiblement recordaran l’estil de Haydn i de les quals cal destacar la bellesa melòdica que flueix per sobre d’un rigor absolut d’acord amb els cànons formals dels diversos moviments. Cal destacar dins la bellesa global de les obres, l’originalitat de l’“Allegretto” final de la Simfonia núm. 21, per la seva destresa a elaborar qüestions tímbriques i el “Larghetto” de la Simfonia en Do major, amb un ritme de fuses que crea un suggestiu perpetuum mobile. Versions acurades i delicades per part d’una orquestra equilibrada que tracta aquesta interessant música amb una extrema delicadesa.

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

Segueix-nos a Twitter