Subscriu-te

Giulia Valle Trio: Live in San Francisco

Giulia Valle, contrabaix. Marco Mezquida, piano. David Xirgu, bateria. ArtTe, 2015

Giulia Valle ha reduït el seu conjunt habitual de quintet a trio; conserva el pianista Marco Mezquida i el bateria David Xirgu en aquesta nova formació. Amb ells va estar de gira el 2015 pels Estats Units d’Amèrica, on van enregistrar un frenètic directe al San Francisco Jazz Center. El frenetisme explica molt bé una de les facetes del conjunt. Molts dels temes que presenta el disc es basen en breus patrons que els músics fan girar en bucle, tot dotant-los d’una força centrípeta que muta la seva essència primigènia i en genera una altra, més abstracta, amb la qual creen les direccions d’intensitat creixent i decreixent que condueixen les composicions. La segona mirada és lírica i l’aporta principalment l’expressiu i ponderat piano de Mezquida, encara que també el contrabaix de Valle, que passa de les profunditats del grove a les alçades del cant amb fluïdesa i naturalitat. I encara un tercer pla, el de la riquesa tímbrica que sempre assegura Xirgu, amb una varietat de registres als plats que sembla infinita i molts matisos també al bombo i la caixa. Tres de les dimensions d’un trio que en conjunt interactua amb absoluta llibertat individual i alhora un sentit de la unió tan intuïtiu que ens situa davant d’una paradoxa deliciosa. La relació estreta que s’estableix entre els músics els porta a moments on el so del contrabaix i del piano semblen sorgir l’un de l’altre, mentre la bateria es manté en un segon pla que els embolcalla explorant les seves possibilitats de color. O a d’altres on els desplaçaments rítmics dins del bucle generen una profunditat i complexitat rítmiques que fan les delícies del públic.

 

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter