Subscriu-te

Metrinova: Vol. I

Lucas Martínez, saxo; Dani Comas, guitarra; Marc Cuevas, contrabaix; Ildefons Alonso, bateria. Underpool, 2015

Els paràmetres de metre i ritme són, segurament, aquells que menys desenvolupament han tingut en la música occidental, especialment si els comparem amb harmonia i melodia o amb el que s’esdevé a altres cultures. El jazz, amb una tradició que prové en part de substrats africans, sempre ha mostrat més interès per aquests elements. Metrinova, la formació liderada pel bateria Ildefons Alonso, es planteja un joc en vuit postes a partir d’aquests dos elements: “Metrinova és el joc que ens hauria agradat tenir quan érem petits. Aquell laboratori inofensiu on pots provar a veure què passa quan barreges una mica del compàs de tota la vida amb un pessic de queicom que no saps ben bé què és…”

Partint d’aquestes premisses, Metrinova esdevé un grup compacte que assumeix una idea comuna i la treballa de manera exhaustiva. el seu Vol. I es construeix sobre la connexió entre bateria i baix, els quals condueixen el grove i la subdivisió rítmica i esdevenen els veritables motors dels temes. Les línies melòdiques sorgeixen d’aquest grove i d’aquesta subdivisió i s’hi adapten perfectament, tant en el ritme com en l’expressió, bo i generant un tot coherent. La bateria, amb una gran presència a la mescla, condueix l’exploració del grup, la qual pren contingut i amplia la seva dimensió gràcies al sentit melòdic. Un tot indivisible amb el qual la formació construeix ambients diversos i els combina al llarg del disc.

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter