Subscriu-te

Metrinova: Vol. I

Lucas Martínez, saxo; Dani Comas, guitarra; Marc Cuevas, contrabaix; Ildefons Alonso, bateria. Underpool, 2015

Els paràmetres de metre i ritme són, segurament, aquells que menys desenvolupament han tingut en la música occidental, especialment si els comparem amb harmonia i melodia o amb el que s’esdevé a altres cultures. El jazz, amb una tradició que prové en part de substrats africans, sempre ha mostrat més interès per aquests elements. Metrinova, la formació liderada pel bateria Ildefons Alonso, es planteja un joc en vuit postes a partir d’aquests dos elements: “Metrinova és el joc que ens hauria agradat tenir quan érem petits. Aquell laboratori inofensiu on pots provar a veure què passa quan barreges una mica del compàs de tota la vida amb un pessic de queicom que no saps ben bé què és…”

Partint d’aquestes premisses, Metrinova esdevé un grup compacte que assumeix una idea comuna i la treballa de manera exhaustiva. el seu Vol. I es construeix sobre la connexió entre bateria i baix, els quals condueixen el grove i la subdivisió rítmica i esdevenen els veritables motors dels temes. Les línies melòdiques sorgeixen d’aquest grove i d’aquesta subdivisió i s’hi adapten perfectament, tant en el ritme com en l’expressió, bo i generant un tot coherent. La bateria, amb una gran presència a la mescla, condueix l’exploració del grup, la qual pren contingut i amplia la seva dimensió gràcies al sentit melòdic. Un tot indivisible amb el qual la formació construeix ambients diversos i els combina al llarg del disc.

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter