Subscriu-te

Miquel Farré, 30 anys de concerts a Terrassa

30 anys de concerts al Centre Cultural Terrassa
Miquel Farré, piano
Obres de Chopin, Mompou, Ravel i Granados
La Mà de Guido Historical, 2018

Miquel Farré trenca aquella frase tan sentida que “ningú és profeta a la seva terra”. I ho fa perquè ha tingut una brillant trajectòria com a concertista –d’ençà de la victòria al Concurs Internacional Maria Canals–, amb recitals arreu d’Europa i els Estats Units, alhora que ha estat un dels grans pedagogs que hem tingut la sort de conèixer. I perquè la ciutat que el va veure néixer –per mitjà del Centre Cultural– ha sabut mantenir-hi sempre una llarga i profitosa relació que l’ha dut a oferir vint-i-vuit concerts en més de trenta anys de col·laboració. Una relació que ara culmina en un enregistrament extraordinari que dona fe de la magnitud musical i humana d’aquest terrassenc il·lustre.

La primera audició d’aquest CD –enregistrat en viu entre els anys 1980 i 2010, amb bona però desigual qualitat sonora– dona una visió general d’un dels músics més sòlids que ha donat el nostre país. Maduresa, entrega, la concepció que inexorablement tan sols aquesta pot ser la visió d’una obra, la sinceritat i un so ben ric en registres defineixen les seves interpretacions. Començant per un Nocturn op. 48 núm. 1 de Chopin, tan ben desgranat com frasejat i on sap combinar poesia i passió. L’Andante Spianato i Gran Polonesa brillant op. 22 del mateix autor ens n’evidencia el lirisme però també la magnificència i robustesa sonora. La calidesa sobresurt en Mompou –Variacions sobre un tema de Chopin–, amb qui el pianista té una afinitat especial i on poesia i expressivitat construeixen una interpretació plena de delicadesa i colors. Uns colors que també llueixen àmpliament als Jeux d’eau de Ravel. L’efervescència i el savi equilibri entre el caire popular i l’aristocràtic o el suggeriment d’atmosferes i el sentit rítmic ens sedueixen amb Granados –Allegro de concert, Valsos poètics i Rapsòdia aragonesa. Un disc que és un regal per a l’oïda i que cal escoltar i guardar per venerar un dels millors pianistes del nostre país.

Imatge destacada: Miquel Farré

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @Liceu_cat ha acomiadat la temporada amb Lucia di Lammermoor de la mà de @nadinesierra i Javier Camarena. "La recta final d'aquesta temporada (...) ha estat un crescendo d’entusiasme", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/excellent-fi-de-temporada-al-liceu/

Aquest dijous arrenca al Masnou, població nadiua de Lluís Millet, una nova cita musical que s'allargarà diversos mesos. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-nou-festival-internacional-lluis-millet-reivindica-la-musica-catalana-al-masnou/

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

Segueix-nos a Twitter