Subscriu-te

Mozart i Nielsen: Flute Concertos

Obres de Mozart i Nielsen. Juliette Bausor, flauta. Royal Northern Sinfonia. Dir.: Jaime Martín. Signum Classics, 2016.

Wolfgang A. Mozart va confessar que la flauta no era la seva fusta favorita (sempre per darrere, sense cap mena de dubte, del clarinet). Amb tot, si tenim present el paper que juga aquest instrument en moltes de les seves simfonies principals, i en els seus concerts per a piano més complexos a nivell orquestral, qualsevol dubtaria de la seva desafecció. D’una manera semblant, el primer dels concerts que per a aquest instrument va compondre, el Concert per a flauta en Sol major, KV 313, evidencia un mestratge tant en l’elaboració de melodies en contínuum com, sobretot, en l’explotació de les seves possibilitats (més modesta és, certament, l’escriptura de l’acompanyament orquestral). Juliette Bausor, la solista, no busca el lluïment de forma gratuïta, sinó que prefereix respectar l’equilibri de la partitura, perfectament acompanyada per una orquestra còmplice, la Royal Northern Sinfonia, que dirigeix Jaime Martín amb tacte i un manifest coneixement de les intencions del compositor. Dues peces més per a flauta, moviments de concert –que fan gala d’un virtuosisme notori– són executats amb una prestància similar. El disc es complementa amb una obra menys popular però certament interessant, el Concert per a flauta de Carl Nielsen. El compositor danès va demostrar en moltes de les seves obres un coneixement excel·lent del potencial dels instruments de vent (com per exemple en el seu Quintet), fet ratificat en aquesta obra que data del 1926 i incorpora inevitablement –si bé, de forma moderada– la tendència a l’exploració de noves sonoritats.

 

 

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter