Subscriu-te

Mozart pel jove talent Lisiecki

Disc DG-Mozart-SimfBaviera-Jan Lisiecki-Zacharias

W. A. Mozart. Concerts per a piano i orquestra núm. 20 i núm. 21. Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. Jan Lisiecki, piano. Director: Christian  Zacharias. Deustche Grammophon, 2014.

El pianista Jan Lisiecki va néixer el 1995 al Canadà i el seu primer concert amb orquestra el va fer a l’edat de nou anys. A partir d’aquell moment més d’un centenar de concerts amb orquestres simfòniques, amb actuacions a conegudes sales d’Europa i Amèrica, amb aparicions televisives i emissions radiofòniques dels seus recitals per cadenes de diferents països, i amb un contracte exclusiu amb el segell Deutsche Grammophon que ha donat com a fruit aquest primer enregistrament. Acompanyat per l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera sota la direcció del reconegut pianista Christian Zacharias, Lisiecki actua com a solista dels populars Concerts per a piano i orquestra de Mozart núm. 20 i núm. 21, en un enregistrament que va tenir lloc a la mítica Herkulessaal de Munic el gener d’enguany. Lisiecki ofereix unes versions obertes, fresques, que desprenen naturalitat i una transparència d’acord amb els cànons clàssics dels concerts. Un articulat refinat, un estil sempre ajustat als paràmetres prou coneguts de l’estil de Mozart i, en definitiva, una bona entesa amb una orquestra dirigida per una de les eminències en el repertori del compositor de Salzburg ens permeten gaudir d’una gran versió d’aquests concerts, interpretats i enregistrats en desenes i desenes d’ocasions. Es tracta d’un pianista que malgrat la seva joventut posseeix un talent indiscutible i que de ben segur li reportarà nombrosos èxits dins d’una carrera que sembla ja del tot encaminada. Per Lluís Trullén

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

El @coralsinfantils celebra aquest dissabte 15 de maig a @auditoribcn el primer dels 4 concerts del seu 55è aniversari, en què un miler de cantaires de cors infantils de tot Catalunya estrenaran la cantata 'Vet-ho aquí, de @guinovartalbert i David Pintó. Foto: (c) T. Márquez.

Amb motiu del traspàs de la mezzosoprano Teresa Berganza, compartim l'entrevista que Mercedes @CondePons li va fer l'any 2009 i que vam publicar en el nostre núm. 293.

3

Mor als 89 anys la mezzosoprano madrilenya Teresa Berganza. Foto: (c) Javier del Real.

Segueix-nos a Twitter