Subscriu-te

Nemanja Radulovic: Bach

Obres de J. S. Bach i Johann Christian Bach. Arranjaments d’A. Sedlar. Deutsche Grammophon, 2016. 

El violinista Nemanja Radulovic protagonitza un disc centrat en la producció de J. S. Bach, que està adaptada als seus interessos, amb resultats contrastants. Sembla buscar-se amb urgència el lluïment dels intèrprets en obres com el Concert per a dos violins en Re menor, BWV 1043, en imprimir tempi exageradament ràpids, difícils de reconèixer dins el període barroc. No són poques les peces inversemblantment virtuoses del compositor de Leipzig, però acostumen a fluir amb una naturalitat sorprenent, que en aquesta gravació es troba a faltar. Amb tot, algunes de les obres compilades resulten atractives per la seva novetat; ens referim al capítol de transcripcions per a violí solista i orquestra (obra d’Aleksandar Sedlar), de peces com la Tocata i fuga en Re menor, BWV 565 o la no menys famosa Xacona, extreta de la Segona Partita per a violí. Es tracta d’exercicis purament artificiosos (a voltes poden sonar fins i tot artificials) que en qualsevol cas requereixen un canvi de perspectiva; en ells assistim al desdoblament i reunió de solista i conjunt aprofitant la meravella sonora de la intel·ligència bachiana. Els conjunts que habiliten aquesta lectura, Double Sens i Les Trilles du Diable (en el cas de la Tocata) rendeixen a un nivell alt, fet que ofereix suport a la proposta de Radulovic. Finalment, cal esmentar que el solista empunya la viola per a la interpretació d’un interessant concert de Johann Christian Bach, el més “clàssic” dels fills, un compositor influent per a Mozart, amb qui va mantenir una bona amistat.

 

 

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter