Subscriu-te

Redescobrint Vila de Forns

disc Columna Música-Celestino Vila de Forns-musica de cambra-Quartet Teixidor

Celestino Vila de Forns. Quartet en Mi menor. Quartet en Do menor. Gran Quintet en La major.

Quartet Teixidor. Santi Riu, piano. Columna Música, 2014.

 

Cal felicitar el Quartet Teixidor –i, per descomptat, Columna Música– per donar a conèixer l’obra d’un dels nostres “compositors oblidats” i que així ens permet gaudir i redescobrir una de les moltes meravelles amagades del nostre patrimoni cultural. Irantzu Zuasti, Joan Marsol, Jordi Armengol i Xavier Roig acompanyats al piano per Santi Riu ens acosten a la música de cambra de Celestino Vila de Forns. Nascut a Bellpuig d’Urgell (c. 1829-1915), mestre de capella de la catedral d’Osca a partir del 1857 i de la catedral de Granada des del 1877 fins a l’any 1900, Vila de Forns va deixar un extens catàleg d’obra religiosa, però igualment va apropar-se al repertori instrumental. Escrites a la dècada del 1880, les tres obres cambrístiques del CD responen a una estructura netament clàssica (empra la forma sonata, el rondó) i la influència de les obres de cambra llegades per Mozart i Mendelssohn hi resulta evident. Lectures dotades de frescor i naturalitat, d’una música amable i de grata inspiració melòdica que els joves membres del Quartet Teixidor i el pianista Santi Riu ens traslladen amb unes interpretacions acurades en tots els detalls. Una gran interpretació per a una música d’un refinament i inspiració lírica inqüestionables.  Lluís Trullén

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Josep Pons (@ConductorPons) clou la lliçó magistral: “Un bon director no ho serà fins que sigui capaç d’escoltar la partitura amb els ulls i de llegir-la amb les orelles.”

#UAB #honorisPonsUAB @Liceu_cat @LletresUAB

Segueix-nos a Twitter