Subscriu-te

DeltaChamber Music Festival: música de cambra a les Terres de l’Ebre

La tercera edició del DeltaChamber Music Festival tindrà lloc els propers 3, 4 i 5 d’agost a Amposta i portarà com a títol Exili en cos i ànima. La iniciativa proposa una oferta musical a la zona del Delta de l’Ebre en temps estival i s’hi consolida amb aquesta tercera edició gràcies a l’impacte mediàtic i social que té d’ençà de la seva creació, el 2016.

El DeltaChamber Music Festival Arts segueix apostant per l’ésser humà íntegre i la voluntat de nodrir l’individu des de totes les arts: escultòriques, creatives, culinàries, filosòfiques, visuals i pedagògiques, amb un nexe musical, unides per enriquir encara més l’oferta del Festival.

Amb el lema d’enguany, “Exili en cos i ànima”, es vol fer reflexionar sobre el sentiment de pertinença a una comunitat identificada amb les arrels pròpies i distintives, que ens fa ser individus genuïns, únics i autèntics. Raons molt diverses, des de la persecució física, la manca de llibertat d’expressió, la por per la pròpia vida o la subsistència ens poden empènyer a començar una marxa forçada traspassant fronteres, creuant oceans, recorrent milers de quilòmetres… Com reaccionem davant d’aquestes situacions extremes és el que s’explora en aquest festival gràcies a la música. Durant els tres dies s’hi escoltaran obres de Lutoslawski i Martinů, però també de Bartók, Beethoven, Haydn, Dvořák, Wagner i Saint-Saëns.

Per primera vegada un dels seus concerts serà retransmès en directe per la Unió Europea de Radiodifusió (UER), per mitjà de Catalunya Música; serà el concert del divendres 3 d’agost, a les 21.00 hores, amb obres de Lutoslawski, Martinů i Beethoven.

El DeltaChamber Music Festival està dirigit per la catedràtica catalana de l’Escola Superior de Música de Frankfurt, Laura Ruiz Ferreres, i pel professor de la Barenboim-Said Foundation a Ramal·lah, Pau Rodríguez Ruiz, amb la clara voluntat “deixar petjada al territori partint d’un festival humanista amb voluntat integradora de totes les arts amb l’eix central de la música de cambra”.

A nivell artístic, el Festival compta amb una selecció de músics europeus que formen part de les millors orquestres del món o són catedràtics a les universitats de més renom. Aquest any hi participaran els músics següents en diferents modalitats: violí, Sebastian Böhren (Stradivari Quartet); viola, Lander Echevarría (London Symphony Orchestra); violoncel, Jan Ickert (professor a l’Escola Superior Frankfurt); contrabaix, Frano Kakarigi (contrabaix solista a l’Orquestra de Granada); piano, Yukako Morikawa (professora a l’Escola Superior Hanns Eisler, Berlín); oboè, Juan Pechuan (oboè solista a la Deutsche Oper de Berlín); clarinet, Laura Ruiz Ferreres (catedràtica a l’Escola Superior de Frankfurt, exclarinet solista a la Komische Oper de Berlín); clarinet, Pau Rodríguez Ruiz (professor a la Fundació Barenboim-Said, Ramal·lah); fagot, Matthis Stier (fagot solista a la WDR Orquestra, Colònia), i trompa, Carles Chordà (Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu).

També hi seran els membres del Confluentes Ensemble –grup resident d’aquest any, format per la flautista Patricia Ruiz Asperilla, l’oboista Lourdes Higes Márquez, el clarinetista Miguel Dopazo Recamán, el fagotista Jacopo Cristiani i el trompa Héctor Salgueiro García. A tots aquests músics de reputada trajectòria internacional, cal sumar-hi els nous talents, que són el planter del territori, músics que comencen el seu vol artístic i amplien la seva formació dintre del Festival. Hi participaran els ebrencs Paula Aguiló, violí, i Marc Garcia, trompa.

Imatge destacada: concert del DeltaChamber Music Festival de l’any passat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter