Subscriu-te

El cicle Joan Manén de l’Ateneu mostra “l’epistolari íntim” de Mompou i Blancafort

Manuel Blancafort i Frederic Mompou ©Fundación Isaac Albéniz

El 1r Cicle de Música Catalana Joan Manén, que té lloc a l’Ateneu Barcelonès, acull el dijous 24 de maig el concert “Mompou-Blancafort: epistolari íntim”. En aquest concert, protagonitzat pel pianista Jordi Masó i l’actor Sergi Mateu, es combinaran la interpretació de petites peces per a piano de Mompou i Blancafort amb la lectura d’una selecció de les nombroses cartes que es van escriure els compositors en la seva joventut. El concert anirà acompanyat d’unes il·lustracions dels dos compositors realitzades especialment per a l’espectacle pel prestigiós il·lustrador Berto Martínez.

Frederic Mompou i Manuel Blancafort es van conèixer des de molt joves i entre ambdós tingué lloc una intensa relació d’amistat que es consolidà durant les seves trobades a l’Ermita, nom que els dos músics donaren a un estudi situat al Balneari Blancafort de la Garriga. L’amistat dels dos músics es posa de manifest en la seva correspondència i, així, en aquesta cita amb la col·laboració de la Fundació Frederic Mompou i la Fundació Manuel Blancafort, la combinació de la música i el teatre intentarà apropar més l’obra dels dos grans compositors de la música catalana i les seves personalitats.

El concert tindrà lloc a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès a les 20 h i les entrades, a un preu de 12 euros (9 euros per als socis de la Fundació Mas i Mas i lliure per als socis de l’Associació Joan Manén i de l’Ateneu Barcelonès) es poden adquirir el mateix dia a l’Ateneu a partir de les 18.30 h.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter