Subscriu-te

El compositor burgalès Antonio Lauzurika guanya el Premi Reina Sofia de Composició Musical 2016

Antonio Lauzurika
Antonio Lauzurika

El 25 de febrer passat es va fallar el XXXIV Premi Reina Sofia de Composició Musical 2016, convocat anualment per la Fundació de Música Ferrer-Salat, i va ser atorgat al compositor Antonio Lauzurika per l’obra Tres espacios luminosos. El jurat, presidit per Pedro Halffter, estava format per Nadir Vassena, Fabrizio Festa, Francisco Martín Quintero i Jesús Rueda. El premi està dotat amb 30.000 euros. L’obra guanyadora serà estrenada el proper mes d’octubre per l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española, al Teatro Monumental de Madrid, amb l’assistència del president de la Fundació de Música Ferrer-Salat, Sergi Ferrer-Salat.

Antonio Lauzurika (Burgos, 1964) va estudiar harmonia i composició amb Carmelo Bernaola al Conservatorio Jesús Guridi de Vitòria, i posteriorment amb Eliott Carter a Avinyó i Franco Donatoni a l’Accademia Chigiana de Siena. També estudià a l’Internationale Ferienkurse für Neue Musik de Darmstadt amb compositors com Iannis Xenakis, John Cage, Wolfgang Rihm, Kaija Saariaho, Brian Ferneyhough o Heltmut Lachenmann. Va rebre el tercer premi al Concurs per a Joves Compositors de l’SGAE (1989) i el segon premi al Concurs Internacional de Composició Alfredo Casella de Siena (1995). Ha rebut, entre d’altres, encàrrecs de la Fundació March, Quinzena Musical de Sant Sebastià, Festival Internacional de Música Contemporània d’Alacant, Orquestra d’Euskadi, Fundació BBVA, Fundació Catedral de Santa Maria de Vitòria-Gasteiz i de l’Orquestra EIO del País Basc, entre d’altres. Les seves obres han estat interpretades per tot el territori espanyol i a nivell internacional a Mèxic i Veneçuela, i en ciutats com Lisboa, Nova York, Londres, Alexandria, el Caire, Milà, Bogotà i Friburg, entre d’altres, en trobades musicals i festivals internacionals.

La Fundació de Música Ferrer-Salat va ser creada a Barcelona l’any 1982 per Carles Ferrer Salat. El seu objectiu inicial era impulsar i divulgar la música clàssica contemporània, tot concentrant les activitats en el Premi Reina Sofia de Composició Musical, guardó consolidat en l’àmbit internacional. Amb la nova presidència de Sergi Ferrer-Salat s’ha ampliat l’activitat de la Fundació en col·laboració amb el Festival Internacional de Jazz de Barcelona des del 2007 i concedeix les beques de música Joves Promeses per a estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona des del 2010.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Serena Sáenz interpreta el rol titular de ‘Lucia di Lammermoor’ en la funció d’aquesta nit al Liceu, en el que suposa un doble debut de la barcelonina: al Gran Teatre i en el rol de Lucia. La soprano @nadinecsierra no podrà cantar a causa d’una indisposició mèdica.

#LuciaLiceu

Segueix-nos a Twitter