Subscriu-te

El Concurs Internacional de Música de les Corts arriba a la desena edició

Concurs_Musica_Les_Corts_cartell

Aquest dilluns, 19 de maig, comença la 10a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Barcelona (Districte de les Corts), el Centre d’Estudis Musicals A Tempo i l’Associació per l’Altre Cor Cremat. El Concurs és adreçat a tots els intèrprets de música clàssica entre 18 i 35 anys, tant en l’àmbit instrumental –solistes, amb o sense acompanyament de piano; cambra, fins a un màxim de cinc músics– com de cant (solistes lírics). Aquest certamen té com a objectius estimular els joves intèrprets i donar-los suport en la seva carrera musical, així com impulsar la interpretació musical i la difusió de la música clàssica entre els joves, per mitjà de l’establiment d’un nou marc cultural en la difusió de la música al barri de les Corts de Barcelona.

El Concurs es desenvoluparà en tres fases. La primera, de selecció, inclou una audició –al Centre d’Estudis Musicals A Tempo– els dies 19 (categoria cant) i 20 de maig (categoria instrumental), segons el nombre d’inscrits; la fase finalitzarà amb la tria de 16 intèrprets, 8 per categoria. La segona fase, de concert –al Centre Cívic Can Deu, de 19.30 a 21 h, accés lliure–, tindrà lloc els dies 21 de maig (instrumental) i 22 de maig (veu); se seleccionaran 8 finalistes (4 per categoria). La fase final tindrà lloc el dia 24 de maig a l’Auditori AXA, a partir de les 19 h, amb accés al públic per invitació (informació al telèfon 93 402 70 00).

Aquesta edició del Concurs inclou premis especialment rellevants. Així, en la categoria instrumental i de cant s’atorgaran 3.000 euros al guanyador (en el cas de cant, Premi Manuel Ausensi), mentre que el finalista de cada categoria, a banda de ser proposat per participar en diversos cicles musicals, s’emportarà 1.000 euros. S’atorgarà també un premi especial consistent en un enregistrament professional (en suport CD) amb la discogràfica Solfa Recordings, únicament per a un dels guanyadors. Igualment destaca el Premi del Públic, al qual optaran els finalistes i que serà escollit pels assistents durant la fase final celebrada a l’Auditori Axa.

El jurat de la categoria instrumental serà format per Xavier Chavarria, Ramon Coll, Ricardo Estrada, Alberto García Demestres, Xavier Pagès, Lluís Soler i Oksana Solovieva. Per a la categoria de cant, el jurat serà format per Roberto Accurso, Jaume Aragall, Carlos Caballé, Ricardo Estrada, Alberto García Demestres, Pedro Hernández, Jordi Maddaleno, Fernando Sans i Lluís Soler.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter