Subscriu-te
,

El Cor Canta presenta la producció ‘Crescendo’, que inclou l’estrena d’una missa de Salvador Brotons

La quarta edició d’El Cor Canta, el col·lectiu creat el 2018 després de l’experiència viscuda amb el projecte Canta amb l’OBC, presenta enguany un programa titulat Crescendo, que inclou obres de tres compositors, entre ells el barceloní Salvador Brotons, de qui s’estrenarà la Missa per la pau, encarregada expressament per a l’ocasió.

Els concerts, que seran acompanyats per l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, arrencaran amb la Simfonia per a cordes núm. 8, en Do menor de William Herschel, músic i astrònom del segle XVIII conegut com a descobridor del planeta Urà. Seguidament s’interpretarà La lluna d’Ian Shaw, obra basada en el poema de Jacint Verdaguer i guanyadora del segon Concurs Internacional de Composició El Cor Canta, i el programa culminarà amb la Missa per la pau de Salvador Brotons, en què intervindrà la soprano Irene Mas com a solista.

L’encàrrec d’una obra a un compositor representa una novetat del projecte, com també el fet que un compositor anglès com Ian Shaw s’hagi inspirat en un text escrit fa més de cent anys per Verdaguer i n’hagi donat una visió de denúncia de la violència de gènere.

En aquesta ocasió, El Cor Canta estarà format per cent vint-i-cinc cantaires, als quals cal sumar els vint-i-cinc de la Coral Regina de Manlleu que col·laboren en el projecte. A més de la soprano Irene Mas i de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, també participarà en els concerts la rapsoda Anna Maluquer, que recitarà el text de La lluna abans de la interpretació de l’obra de Shaw. Tots estaran dirigits per Elisenda Carrasco, Eva Martínez i Jordi Lluch.

D’aquesta producció d’El Cor Canta, titulada Crescendo, se’n faran tres concerts: el 25 de febrer (20.30 hores) a l’auditori teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, el 27 de febrer (12 hores) a l’Auditori de Barcelona i el 4 de març (20.30 h) al Teatre Principal de Terrassa.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El tenor Josep Carreras actuarà aquest dijous, 29 de setembre (20 h), a la gala benèfica anual que organitza l' @AuditCarreras de Vila-seca, que porta el seu nom, i que enguany celebra el 20è aniversari.

2

Els propers dies s'estrena a Vic (30 de setembre) i Manresa (8 d'octubre) la primera òpera de Jaume Ayats. Ell mateix ens la presenta en l'entrevista que li fa Ferran Riera. Llegeix-la al web! @latlantidavic @FMediterrania http://www.revistamusical.cat/entrevistes/la-balada-den-sole-sugranyes-es-una-opera-de-cancons/

Del 14 al 18 de setembre, va tenir lloc a @auditoribcn la segona Biennal de Quartets de Barcelona. "Una aposta arriscada i superbament resolta, almenys en la vessant artística", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/una-biennal-a-laltura-de-les-expectatives/

Els dies 7, 8, 9 i 16 d'octubre tindrà lloc una nova edició de @MusiquemLleida, la primera amb Albert Cabero com a director de la @CoralShalomCat. Més informació, al nostre web! 📸 Oscar Cabrerizo (Defoto) http://www.revistamusical.cat/onze-concerts-en-vuit-espais-constituiran-la-dissetena-edicio-del-festival-musiquem-lleida/

Segueix-nos a Twitter