Subscriu-te

El Cor de Cambra Francesc Valls farà unes vespres polifòniques per primera vegada a la catedral de Barcelona

Cor-Cambra-Francesc-Valls-Biosca

La formació que dirigeix Pere Lluís Biosca oferirà el Cant de la Sibil·la just abans de la Missa del Gall, el 24 de desembre.

El diumenge 29 de novembre el Cor de Cambra Francesc Valls farà unes vespres cantades a la catedral de Barcelona (20.00 h). Les vespres cantades incorporen uns salms polifònics acompanyats de les antífones gregorianes i en el si de la litúrgia de les hores que és acompanyada de les pregàries i lectures corresponents a l’acte religiós. Els salms i les antífones que s’interpretaran al llarg de les vespres responen a l’esperit de la reconstrucció històrica que mou els objectius fundacionals del Cor de Cambra Francesc Valls.

Les vespres, que coincideixen amb el primer diumenge d’advent, seguiran els textos litúrgics preceptius del dia. Per la part polifònica, s’han tingut en compte mestres de la catedral de Barcelona, com Joan Pau Pujol i Francesc Valls, i compositors d’ampli reconeixement musical, com Cristóbal Morales o Tomás Luis de Victòria. L’ofici es farà al cor central de la catedral de Barcelona i hi cantaran els vuit membres del Cor Francesc Valls, dirigits per Pere Lluís Biosca, director titular.

D’altra banda, el Cor de Cambra Francesc Valls col·laborarà amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Ars Innova el divendres 18 de desembre (18.00 h) a la Sagrada Família en una versió reduïda d’El Messies de Händel, fet que també potencia la vessant més artística del cor, a part dels oficis litúrgics.

Igualment, seguint la línia de recuperació del patrimoni musical sacre de la catedral de Barcelona, el 24 de desembre el Cor de Cambra Francesc Valls tornarà a interpretar el Cant de la Sibil·la, just abans de la Missa del Gall. En aquesta ocasió l’encàrrec de la revisió del Cant s’ha fet al compositor i director de cors belga Johan Duijck. A més de professor de l’ESMUC, Duijck és director del Cor de la Ràdio Flamenca, Cor de l’Academy of Saint Martin in the Fields de Londres i del Gents Madrigaalkoor. També és convidat regular de l’Orquesta Sinfónica de Sevilla, Dartington Festival Orchestra i Cor de la Ràdio Danesa, entre d’altres. Com a compositor, s’ha dedicat sobretot al repertori per a piano i cor. És conegut com a docent en les àrees de piano i direcció de cor al Royal College of Music de Gant i a la Queen Elisabeth Music Chapel i dirigeix l’acadèmia Euskalerriko Abesbatzen Elkartea.

El Cor de Cambra Francesc Valls va ser fundat el novembre de 2003 per participar cada any de manera regular en més de setanta misses conventuals a la catedral de Barcelona, tot oferint setmanalment un variat repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic. Constituït per un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, alguns dels membres també actuen com a xantres i animadors del cant del poble en laudes, vespres, viacrucis i misses dominicals i festives, tot garantint la seva presència en més de 350 oficis anuals. Els seus directors titulars han estat, per aquest ordre: Rafael Murillo, Jorge Coré, Pere Lluís Biosca i David Malet. Des del gener de 2015 n’assumeix novament la direcció Pere Lluís Biosca.

Descarregar PDF

Del 14 de maig al 13 de juny, una quinzena de municipis de la Catalunya central acolliran els espectacles d'una nova edició del festival @espurnesbarroqs. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/passio-barroca-lema-del-quart-espurnes-barroques-2021/

La @Mahler_Chamber ha actuat al @palaumusicacat amb Daniele Gatti, "un director extremadament professional que no falla mai; pot agradar més o menys, però amb ell no hi ha mai ensurts", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-retorn-a-la-vida-de-la-mahler-chamber-orchestra/

La pianista @LaFarreRozada ha publicat el seu segon disc, 'Nimbus', un treball "curosament interpretat, en què els detalls i els colors matisats emergeixen amb pianisme delicadíssim", en paraules de Lluís Trullén. Llegeix la crítica al web! @Seedmusic_eu http://www.revistamusical.cat/critica/la-metamorfosi-de-laigua/

La degana dels organistes del nostre país, Montserrat Torrent, celebrarà aquest dissabte 95 anys amb un concert a l'oratori de Sant Felip Neri, on s'està construint l'orgue que portarà el seu nom. Més informació, al nostre web! @FundMTorrent http://www.revistamusical.cat/la-fundacio-montserrat-torrent-celebra-el-95e-aniversari-de-lorganista/

Segueix-nos a Twitter