Subscriu-te

El Cor Jove de l’Orfeó Català proposa una nova experiència audiovisual

El Cor Jove de l'Orfeó Català en la producció de Dido i Aeneas de Purcell que van representar amb vídeo mapping d'Aleix Viadé.
El Cor Jove de l’Orfeó Català en la producció de Dido i Aeneas de Purcell que van representar amb vídeo mapping d’Aleix Viadé.

El Cor Jove de l’Orfeó Català proposa una experiència audiovisual al Petit Palau amb el concert “De la mort a la vida”

Diumenge que ve, 9 d’abril (18 h, Petit Palau), el Cor Jove de l’Orfeó Català, acompanyat pel conjunt instrumental Ministrers de Palau i Pau Casan al piano i orgue, sota la direcció del titular del cor, Esteve Nabona, presenta el concert “De la mort a la vida”. Una proposta que oferirà una experiència audiovisual al públic amb la incorporació d’un videomapping, creat pel realitzador Aleix Viadé, així com per l’ambientació del Petit Palau i el moviment escènic dels músics i cantaires.

La primera part del concert està dedicada a obres de caràcter sacre i funerari d’autors del Barroc com Thomas Morley, Gregorio Allegri i John Blow. Aquesta part inclou igualment Funeral sentences de Henry Purcell, que destaca per l’ús de la dissonància, el color vocal i el joc polifònic. Per recrear aquesta atmosfera religiosa, les imatges projectades i l’ambientació convertiran el Petit Palau en una església. A la segona part, la vida esclata amb la música de From the Bavarian Highlands d’Edwar Elgar, un cant a la vida lluminós que serà reforçat amb imatges que transportaran l’audiència als boscos de Baviera.

Una de les imatges del videomapping d’Aleix Viadé que es projectarà diumenge
Una de les imatges del videomapping d’Aleix Viadé que es projectarà diumenge

“Volem portar la música més enllà d’una audició passiva i oferir un concert més sensorial i visual. Una manera de revitalitzar aquest tipus de música”, explica Nabona. Per la seva banda, la intenció de Viadé amb la projecció d’imatges és que “el públic experimenti amb la vista el que la música transmet per l’oïda, tot en concordança”. Seran imatges en moviment suau i contingut, “perquè el programa i la trama del concert, contemplativa i preciosista, així ho demanen”, sosté Viadé, que afegeix que “com més sentits s’estimulen, més es contribueix a l’experiència global per al públic”.

Aleix Viadé ja va crear les imatges que es van projectar en la producció Dido & Aeneas del Cor Jove i del concert “Els planetes i Star Trek” amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català
Aleix Viadé ja va crear les imatges que es van projectar en la producció Dido & Aeneas del Cor Jove i en el concert “La lluna parla; cants de la nit” amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català

El recurs del videomapping, que ja es va utilitzar amb èxit en la producció Dido & Aeneas del Cor Jove i en el concert “La lluna parla; cants de la nit” (amb l’estrena de l’obra Els planetes de Jordi Domènech) amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català, també serà present als propers concerts corresponents al Cicle Coral Orfeó Català “Connexió coral entre Catalunya i el País Basc” del Cor Infantil de l’Orfeó Català (18/06/2017) i “Amor i pàtria” del Cor de Noies de l’Orfeó Català (02/07/2017).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter