Subscriu-te

El Cosmos Quartet, premiat al Concurs Internacional de Música de Cambra Carl Niesen

Cosmos Quartet

El 18 d’octubre passat, el jove quartet de corda barceloní Cosmos Quartet va obtenir el tercer premi de la modalitat de quartets de corda, dotat amb 5.000 euros, en l’edició inaugural de la Carl Nielsen International Chamber Music Competition, celebrada a Copenhaguen entre els dies 12 i 18. Defensant la seva candidatura amb un extens i ambiciós repertori integrat per quartets de Nielsen, Haydn, Xostakóvitx, Mendelssohn i Beethoven, el Cosmos Quartet, únic representant de l’Estat espanyol en el certamen, va superar amb èxit unes rondes eliminatòries marcades per l’alt nivell dels participants. El primer premi va ser per al Quatuor Arod (França) i el segon per al Quartett Berlin-Tòquio (Alemanya). La formació barcelonina està formada per Helena Satué (violí primer), Bernat Prat (violí segon), Carlota Amargós (viola) i Oriol Prat (violoncel).

El concurs, patrocinat per la Danish Broadcasting Corporation, Danish Royal Library i The Royal Danish Academy of Music amb motiu del 150è aniversari de Carl Nielsen, ha estat concebut per divulgar la música de cambra danesa i internacional i promoure nous grups.

El Cosmos Quartet es va fundar el 2013 arran de l’amistat i la complicitat musical de quatre catalans que cobreixen dues generacions. Els seus membres han seguit trajectòries internacionals en l’àmbit solista, de cambra i orquestral, treballant amb professors i a escoles de Londres, París, Ginebra, Colònia, Stuttgart i Michigan. La formació ha obtingut diversos premis i reconeixements, com el primer premi del Concurs Internacional de Música de Cambra Mirabent i Magrans de Sitges, el Kammermusik Preis i el Premi Artis Quartet del Festival d’ISA, així com el primer premi del I Concurs de Música de Cambra de Castella i Lleó.

Entre les properes activitats del Cosmos Quartet cal destacar molt especialment els recitals que oferirà a la Fundació Joan March els dies 17 i 18 de gener de 2016 i l’enregistrament durant aquest mateix mes del seu primer projecte discogràfic al voltant de quartets de Haydn, Mendelssohn i Xostakóvitx per a Solé Recordings, amb vistes a un llançament pel juny.

Descarregar PDF

.@FIMCPeralada i @Fest_Torroella són amfitrions, avui i demà, dels representants dels festivals espanyols associats a @FestClasica. Entre d'altres qüestions del seu futur, l'assemblea decidirà l'acceptació de quatre nous festivals, que elevarien a 40 els socis de l'entitat.

Noa va presentar al @palaumusicacat l'espectacle 'Letters to Bach'. "Tot va ser fet, dit, tocat amb molt de respecte i molt d’afecte", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/bach-a-la-frontera/

El @Liceu_cat va acollir la producció de la 'Bottega d'opera' de @esmuccat, "fruit d’una rocambolesca història de recerca, amb gir historiogràfic inclòs", en paraules d' @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/de-quan-barcelona-era-un-vertader-centre-operistic/

La darrera producció de @operacatalunya ja és en marxa. "Afrontar 'Aida' és sempre un repte extraordinari, tant pel que fa a la dificultat de producció com per la complexitat interpretativa", diu @m_sancliment a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/aida-celebra-150-anys-amb-una-gira-de-bracet-de-sabadell/

Segueix-nos a Twitter