Subscriu-te

El Festival de Música Contemporània de Tres Cantos homenatja Benet Casablancas

Benet Casablancas. © May/Zircus
Benet Casablancas. © May/Zircus

En la propera edició del Festival de Música Contemporània de Tres Cantos (Fest3Cantos), a Madrid, es retrà homenatge als compositors Benet Casablancas, Premio Nacional de Música 2013; María Luisa Ozaíta, en el seu 75è aniversari, i Valentín Ruiz, pel conjunt de la seva obra. El Fest3Cantos, en la seva 14a edició, tindrà lloc entre els dies 4 i 26 d’octubre a la Casa de Cultura d’aquesta localitat madrilenya.

També, amb la col·laboració del Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM), el Festival proposa unes classes magistrals a càrrec de Benet Casablancas, el qual impartirà el curs Técnica y Expresión. Componer Hoy, els dies 24 i 25 d’octubre. Amb aquesta vessant pedagògica, el Festival vol enriquir la seva programació, així com incloure nous segments de públic i ampliar l’impacte de la seva activitat.

Aquest festival inicia una nova etapa sota la direcció de la mezzosoprano Marta Knörr i consta de set concerts que inclouen diverses estrenes nacionals i internacionals, entre les quals destaquen els encàrrecs a Mercedes Zavala, Beatriz Arzamandi i Alejandro Román.

La mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzki
La mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzki

El concert inaugural serà a càrrec de l’Atlantis Piano Duo, format pels pianistes Sophia Hase i Eduardo Ponce, que interpretarà obres de Valentín Ruiz, Benet Casablancas, Manuel de Elías, Josep Soler, Stephen Reich, Lepo Sumera i Witold Lutoslawsky. Seguiran els concerts del Cuarteto Bacarisse (obres de José Luis Greco, Mario Lavista, Ramón Paus, María Luisa Ozaíta, Salvatore Sciarrino i Valentín Ruiz); la mezzosoprano Mireia Pintó amb el pianista Vladislav Bronevetzki (cançons de George Crumb, William Bolcom, Jesús Legido, Dmitri Xostakóvitx, Nikolai Kapustin, Alison Bauld i Benet Casablancas); el violoncel·lista Iagoba Fanlo (obres de Gonzalo Díaz Yerro, Benet Casablancas, Manuel Martínez Burgos, María Luisa Ozaíta, Rogelio Huguet y Tagell, Javier Jacinto i Giorgy Ligeti); el Grupo Enigma, dirigit per Juan José Olives (obres de David Romero, José Manuel Brito, Beatriz Arzamendi, Jordi Parramón, Mercedes Zavala i Manuel Seco de Arpe); el Trío Arbós (Premio Nacional de Música 2013), que presentarà la seva nova formació amb Cecilia Bercovich, José Miguel Gómez i Juan Carlos Garvayo (obres de Benet Casablancas, Alejandro Román, Mercedes Zavala, Bernardino Cerrato i Carlos Galán), i clausurarà el Festival, el Grupo Vocal S. XXI, dirigit per Manuel Dimbwadyo, amb obres de Louis Bressieres, Guy Lafarge i Pierre Philippe, Astor Piazzola, Ernani Aguiar, Aaron Copland, Joaquín Pildaín Araolaza, Z. Randall Stroope i Javier Busto Sagrado.

Per a més informació i detall de la programació: www.festivaltrescantos.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Del 19 al 30 de març, 76 pianistes competiran al @palaumusicacat per endur-se més de 80.000€ en premis del @mariacanals_bcn. Més informació, al nostre web! 📸 Oliver Adell http://www.revistamusical.cat/la-68a-edicio-del-concurs-maria-canals-aposta-per-la-diversitat-de-repertori-i-la-integracio/

.@galeriadomenech acollirà dijous l'estrena d'una obra inèdita de Josep M. Mestres Quadreny, 'Variacions essencials', dedicada al pintor Pic Adrian, amb motiu de l'exposició sobre aquest artista. Un conjunt de @liceu1837 l'interpretarà, sota la direcció de @DanielMestreD.

2

Nois i noies d'entre 17 i 24 anys formaran part d'un nou cor, dirigit per Pau Jorquera, en el marc de l' @EscolaniaMont. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lescolania-creara-un-cor-mixt-de-cantaires-joves-per-primera-vegada-a-la-seva-historia/

Del 16 al 27 d'agost, amb una prèvia de l'11 al 14, tindran lloc a l'Alt Empordà els concerts d'una nova @schubertiada. Més informació, al nostre web! 📸 Silvia Pujalte http://www.revistamusical.cat/la-schubertiada-a-vilabertran-presenta-una-nova-edicio-que-aposta-especialment-pel-talent-jove-i-catala/

Segueix-nos a Twitter