Subscriu-te

El Festival de Música Contemporània de Tres Cantos homenatja Benet Casablancas

Benet Casablancas. © May/Zircus
Benet Casablancas. © May/Zircus

En la propera edició del Festival de Música Contemporània de Tres Cantos (Fest3Cantos), a Madrid, es retrà homenatge als compositors Benet Casablancas, Premio Nacional de Música 2013; María Luisa Ozaíta, en el seu 75è aniversari, i Valentín Ruiz, pel conjunt de la seva obra. El Fest3Cantos, en la seva 14a edició, tindrà lloc entre els dies 4 i 26 d’octubre a la Casa de Cultura d’aquesta localitat madrilenya.

També, amb la col·laboració del Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM), el Festival proposa unes classes magistrals a càrrec de Benet Casablancas, el qual impartirà el curs Técnica y Expresión. Componer Hoy, els dies 24 i 25 d’octubre. Amb aquesta vessant pedagògica, el Festival vol enriquir la seva programació, així com incloure nous segments de públic i ampliar l’impacte de la seva activitat.

Aquest festival inicia una nova etapa sota la direcció de la mezzosoprano Marta Knörr i consta de set concerts que inclouen diverses estrenes nacionals i internacionals, entre les quals destaquen els encàrrecs a Mercedes Zavala, Beatriz Arzamandi i Alejandro Román.

La mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzki
La mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzki

El concert inaugural serà a càrrec de l’Atlantis Piano Duo, format pels pianistes Sophia Hase i Eduardo Ponce, que interpretarà obres de Valentín Ruiz, Benet Casablancas, Manuel de Elías, Josep Soler, Stephen Reich, Lepo Sumera i Witold Lutoslawsky. Seguiran els concerts del Cuarteto Bacarisse (obres de José Luis Greco, Mario Lavista, Ramón Paus, María Luisa Ozaíta, Salvatore Sciarrino i Valentín Ruiz); la mezzosoprano Mireia Pintó amb el pianista Vladislav Bronevetzki (cançons de George Crumb, William Bolcom, Jesús Legido, Dmitri Xostakóvitx, Nikolai Kapustin, Alison Bauld i Benet Casablancas); el violoncel·lista Iagoba Fanlo (obres de Gonzalo Díaz Yerro, Benet Casablancas, Manuel Martínez Burgos, María Luisa Ozaíta, Rogelio Huguet y Tagell, Javier Jacinto i Giorgy Ligeti); el Grupo Enigma, dirigit per Juan José Olives (obres de David Romero, José Manuel Brito, Beatriz Arzamendi, Jordi Parramón, Mercedes Zavala i Manuel Seco de Arpe); el Trío Arbós (Premio Nacional de Música 2013), que presentarà la seva nova formació amb Cecilia Bercovich, José Miguel Gómez i Juan Carlos Garvayo (obres de Benet Casablancas, Alejandro Román, Mercedes Zavala, Bernardino Cerrato i Carlos Galán), i clausurarà el Festival, el Grupo Vocal S. XXI, dirigit per Manuel Dimbwadyo, amb obres de Louis Bressieres, Guy Lafarge i Pierre Philippe, Astor Piazzola, Ernani Aguiar, Aaron Copland, Joaquín Pildaín Araolaza, Z. Randall Stroope i Javier Busto Sagrado.

Per a més informació i detall de la programació: www.festivaltrescantos.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter