Subscriu-te

El Festival Internacional Orgue de Montserrat celebra una nova edició amb intèrprets de proximitat

Per segon any consecutiu a causa de la pandèmia, la cita convida artistes catalans, espanyols o residents a l’Estat per evitar desplaçaments internacionals i mantenir l’oferta de quatre concerts, els dissabtes 19 de juny, 24 de juliol, 7 i 21 d’agost, a la basílica de Santa Maria, sempre a les 21 h i amb entrada gratuïta.

El Festival arrencarà amb una audició de l’Escolania i la Capella de Música de Montserrat, i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Xavier Puig i acompanyada a l’orgue per Álvaro Carnicero, titulada “Del Barroc al Classicisme organístic”. El programa inclourà el Concert en Si bemoll major, op. 4 núm. 6 de G. F. Händel, el Magnificat d’Anselm Viola, mestre de l’Escolania, per a orgue i orquestra, i la gran Missa in honorem B. V. M., en Mi bemoll major, Hob. XXII: 4 de Joseph Haydn. Els solistes seran els antics escolans Xavier Mendoza, baríton, i Roger Padullés, tenor.

El segon concert serà a càrrec de l’organista José Luis Echechipía París –organista titular del monestir de Leire– i l’oboista també navarrès Pello Ruiz Huici. En aquest cas, el programa estarà format per obres de Domenico Scarlatti, Johann S. Bach, Josep Pla, Jesús Guridi i Ralph Vaughan Williams.

Dissabte 7 d’agost serà el torn de l’organista coreà resident a Madrid Riyehee Hong, que interpretarà un programa centrat en les variacions per a orgue, des de la Passacaglia de Bach fins a obres contemporànies. Entre d’altres, hi sonaran peces de Claude Balbastre, Eugène Gigout, Charles-Marie Widor, Dudley Buck i Alexandre Guilmant.

Finalment, el Festival acabarà amb l’actuació de Susana García Lastra, asturiana resident a Sevilla, on és organista titular de l’església de Los Venerables. S’hi escoltaran obres de J. S. Bach, Henry Mulet, J. Gabriel Rheinberger, Luis Mariani, John Cage, Jan Zwart, M. Hélène Bonis, René Louis Becker i Domingo Arquimbau.

El Festival Internacional Orgue de Montserrat, In Memoriam Cassià M. Just, també es podrà seguir, tant en directe –per ràdio– com en diferit –per televisió– gràcies a la col·laboració de la Xarxa de Comunicació Local. En cas de voler-hi assistir presencialment, cal reservar prèviament localitat, ja que l’aforament estarà reduït al cinquanta per cent.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L'@OrquestraOBC ofereix un concert extraordinari, gratuït i exclusiu pels seus abonats el proper 25 de juny a @auditoribcn. Hi participarà com a solista el violinista Sergei Dogadin i estarà dirigit per Juanjo Mena. El programa serà monogràfic amb obres de Txaikovski.

Fins a 17 concerts, deu d'ells d'artistes que debuten al festival, tindran lloc aquest estiu al @Fest_Torroella. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-festival-de-torroella-de-montgri-culmina-la-celebracio-del-seu-40e-aniversari-aquest-2021/

La soprano Carolyn Sampson i @JDELARUBIA van compartir escenari al @palaumusicacat. "Escoltar aquest Àlbum, pensat per ser ofert dins un àmbit domèstic, en una sala de concerts, ha estat un encert", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/de-lambit-domestic-a-la-sala-de-concerts/

La música de Schubert i una instal.lació de Chiharu Shiota han conviscut aquests dies al @Liceu_cat. "Després de la sorpresa inicial, hom s’adonava que la lírica no és patrimoni exclusiu d’un timbre vocal", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/el-viatge-hivernal-de-wotan/

Segueix-nos a Twitter