Subscriu-te

El Jove Cor de Cambra de Catalunya, premiat al primer Festival de Música Coral de Petrozavodsk (Rússia)

El Jove Cor de Cambra de Catalunya, agrupació coral formada per alumnes al Choir, taller de cant coral que té lloc a Ochsenhausen (Alemanya) durant els estius, ha obtingut el premi a la millor interpretació de música escandinava en la seva presentació al Primer Gran Festival de Música Coral en honor de Georgi Teratsuiants, a Petrozavodsk (Rússia).

Georgi Teratsuiants va ser alumne del director rus Georgi Sandler i va ser fundador del Cor dela Universitat Estatalde Petrozavodsk, un dels millors cors amateurs d’estudiants de l’antiga Unió Soviètica i dela Federació Russa.Teratsuiants va treballar durant més de 45 anys amb aquest cor i va ser professor al conservatori i a la universitat de la ciutat. Durant la seva vida va fer una important contribució al món de la música coral ala Repúblicade Carèlia. En la seva memòria s’ha creat aquest festival, que va tenir lloc entre el 13 i el 16 d’octubre a Petrozavodsk, que té com a propòsits l’intercanvi cultural i l’experiència educativa entre cors russos i europeus.

El Jove Cor de Cambra de Catalunya, formació creada a partir de la participació de joves cantaires catalans al taller d’estiu d’Ochsenhausen (Alemanya), gestionat per l’Associació de Conservatoris de Catalunya, està format per tretze cantaires amb àmplia experiència vocal i coral, que dirigeix Emmanuel Niubó. 

Al Festival de Música Coral de Petrozavodsk van interpretar un repertori variat, amb obres d’Alexander A. Archangelski, D. Wikander, Clément Janequin, Lothar Artwell i Martin Carbow, Matilde Salvador, Manuel Oltra, Josep Vila i Xavier Sans, en una actuació que incloïa un mínim d’un cinquanta per cent de repertori a cappella.

El jurat va premiar el cor català per la millor interpretació d’una obra escandinava i la directora del cor d’estudiants dela Universitatde Sant Petersburg ha convidat el Jove Cor de Cambra de Catalunya a participar en un festival coral que tindrà lloc en aquella ciutat el proper mes de març.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

📢La #SardanadIgorStravinsky ja té finalistes!
🔝Avui s'ha reunit el jurat del concurs hi ha valorat les 31 sardanes presentades.
Voleu conèixer els noms dels finalistes i saber quan s'estrenaran les sardanes?
Tota la informació ▶️https://www.ficta.cat/ca/blog/la-sardana-digor-stravinsky-ja-te-finalistes-n120

Aquest divendres 9 (20 h) l'exposició “Despertant Instruments Adormits”, que recrea els instruments musicals que figuren a la Portalada del Monestir de Ripoll, es clou amb un concert del comissari Antoni Madueño i el conjunt @lincantari a @SantaMariadelPi.

Aquest dissabte 10 (18 h), es presenta a Igualada una nova formació coral. Lux Ensemble debutarà amb el programa 'Victimae Paschalis. La paraula i la música dels misteris pasquals, de la tenebra a la llum', amb participació del rapsode @ArquiEnric i amb direcció de @CarlesPrat4.

Demà comencen tres setmanes de dansa a la comarca de la Garrotxa, de la mà del @SismografOlot. Més informació, al nostre web! (Foto: Rafa Marco) http://www.revistamusical.cat/arrenca-una-nova-edicio-del-sismograf-amb-una-trentena-despectacles-i-activitats/

Segueix-nos a Twitter