Subscriu-te

El jove violoncel·lista Pablo Pérez Martínez guanya la Beca Pau Casals 2014

El jove becat i els membres del jurat; al centre, Marta Casals. © Eduardo Bosch/Fundació Pau Casals
El jove becat i els membres del jurat; al centre, Marta Casals. © Eduardo Bosch/Fundació Pau Casals

El jove violoncel·lista madrileny Pablo Pérez Martínez ha estat el guanyador de la Beca Pau Casals 2014 que convoca biennalment la Fundació Pau Casals amb la finalitat de donar suport econòmic, amb una dotació de 12.000 euros, als estudis de perfeccionament de joves estudiants de violoncel. Pablo Pérez Martínez té 18 anys, és graduat per la Universidad Alfonso X el Sabio i alumne dels professors Asier Polo i María Casado. El jurat de la Beca Pau Casals 2014 va ser presidit per Marta Casals, vídua de Pau Casals, i format per grans figures internacionals, com Lluís Claret, Anne Gastinel, Julius Berger i Josep Maria Escribano.

El 21 de juny passat, a l’Escola Municipal Pau Casals del Vendrell, van tenir lloc les audicions dels vuit candidats a aquesta beca, els quals van interpretar davant del jurat el “Preludi”, la “Sarabanda” i la “Giga” d’una de les Suites de Bach, i el primer moviment amb cadenza del Concert en Re major de Haydn. Els joves finalistes, que provenien de Madrid, Avilés, Lleó i Reus, van destacar pel seu altíssim nivell d’execució.

La presidenta del jurat, Marta Casals, va destacar la gran vàlua de tots els candidats i l’alt nivell que els finalistes a la Beca van assolint any rere any. En aquest sentit, va insistir que, des de la creació el 1984, la Beca ha ajudat més de cinquanta violoncel·listes a ampliar estudis i a consolidar el seu nivell de formació.

Pablo Pérez Martínez. © Eduardo Bosch/Fundació Pau Casals
Pablo Pérez Martínez. © Eduardo Bosch/Fundació Pau Casals

Pablo Pérez Martínez és estudiant de violoncel a la Universidad Alfonso X el Sabio de Madrid, on fa primer curs del grau en interpretació musical amb els professors Asier Polo i María Casado. Nascut a Madrid el 1995, va començar els estudis als vuit anys a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Pozuelo. Accedí a tercer de grau mitjà al Conservatorio Profesional de Majadahonda. I el 2013 va començar els seus estudis a la Universidad Alfonso X el Sabio, amb una qualificació d’excel·lent en la prova d’accés.

Ha format part de diverses orquestres, com l’orquestra de cambra Spicatto, l’orquestra del conservatori de Majadahonda, la Camerata Forum Musikae, orquestra de la Universidad Alfonso X el Sabio i l’orquestra QVORVM. Ha participat en diverses trobades i cursos musicals, com Forum Musikae (Madrid), Fórum de Violonchelos de España (Madrid), Fórum In-Cello Internacional (Saragossa) o el Curs d’Improvisació per a Joves Talents (Madrid), on rep classes d’intèrprets i professors eminents, com Asier Polo, María Casado, Lluís Claret, Suzana Stefanovic, Ángel García Jermann, Aldo Mata o Emilio Molina.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter