Subscriu-te

El Liceu col.labora amb diversos festivals per oferir concerts aquest estiu en diversos punts del territori català

Sota l’epígraf Liceu d’Estiu, el Gran Teatre participarà, aquest estiu, en la producció de diversos espectacles en col·laboració amb festivals i programadors d’arreu de Catalunya. El primer serà una acció performàtica de gran format que l’artista Eugenio Ampudia durà a terme el 22 de juny al coliseu operístic, on presentarà Concierto para el bioceno per convidar a la reflexió sobre el paradigma actual.

D’altra banda, en col·laboració amb el Festival Cruïlla, els dies 9 i 10 de juliol, a les 9 del vespre, es podrà veure als jardins del Teatre Nacional de Catalunya el concert “Max Richter: Vivaldi recomposed”, interpretat per l’Ensemble de l’Orquestra del Liceu i Kai Gleusteen com a solista i director. Aquest conjunt, format per divuit músics separats entre ells un metre i mig com a distància de seguretat, interpretarà Les quatre estacions de Vivaldi revisitades pel compositor britànic d’origen alemany Max Richter, que l’any 2012 hi va incorporar la música electrònica.

Així mateix, hi haurà aliances amb altres festivals, com el de Peralada, Jardins de Pedralbes, Grec o Auditori de Girona.

Finalment, dins d’aquesta mateixa programació s’integra la sisena edició del Liceu a la Fresca, que el proper 20 de juny emetrà l’òpera Carmen de Bizet –en la producció de Calixto Bieito enregistrada l’any 2011– amb la col·laboració de TVE i TV3. El format no podrà ser l’original, però sí l’objectiu de difondre el gènere entre la ciutadania.

Pel que fa a altres disciplines artístiques, i d’acord amb la voluntat expressada pel director artístic de la institució, Víctor Garcia de Gomar, d’ampliar l’espectre del seu projecte, també seran presents a la programació la pintura, la performance i la videocreació. Així, al llarg de la propera temporada s’anunciaran noves col·laboracions amb artistes plàstics.

Imatge destacada: fragment del cartell promocional de Liceu d’estiu, obra de Santi Moix.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El tenor Josep Carreras actuarà aquest dijous, 29 de setembre (20 h), a la gala benèfica anual que organitza l' @AuditCarreras de Vila-seca, que porta el seu nom, i que enguany celebra el 20è aniversari.

2

Els propers dies s'estrena a Vic (30 de setembre) i Manresa (8 d'octubre) la primera òpera de Jaume Ayats. Ell mateix ens la presenta en l'entrevista que li fa Ferran Riera. Llegeix-la al web! @latlantidavic @FMediterrania http://www.revistamusical.cat/entrevistes/la-balada-den-sole-sugranyes-es-una-opera-de-cancons/

Del 14 al 18 de setembre, va tenir lloc a @auditoribcn la segona Biennal de Quartets de Barcelona. "Una aposta arriscada i superbament resolta, almenys en la vessant artística", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/una-biennal-a-laltura-de-les-expectatives/

Els dies 7, 8, 9 i 16 d'octubre tindrà lloc una nova edició de @MusiquemLleida, la primera amb Albert Cabero com a director de la @CoralShalomCat. Més informació, al nostre web! 📸 Oscar Cabrerizo (Defoto) http://www.revistamusical.cat/onze-concerts-en-vuit-espais-constituiran-la-dissetena-edicio-del-festival-musiquem-lleida/

Segueix-nos a Twitter