Subscriu-te

El Museu Pau Casals commemora el 139è aniversari del naixement del músic amb diverses activitats per a tots els públics

La Vil·la Museu Pau Casals del Vendrell
La Vil·la Museu Pau Casals del Vendrell

Com cada mes de desembre, el Museu Pau Casals del Vendrell commemora el naixement de Pau Casals (29 de desembre de 1876, al Vendrell), amb la realització d’activitats familiars, un concert i visites gratuïtes al Museu. Enguany els actes estan programats per al diumenge 27 i per al mateix 29 de desembre.

Així doncs, el 27 de desembre (12 h) tindrà lloc l’activitat familiar El Trencanous, que ja s’ha realitzat altres vegades al Museu Pau Casals amb molt bona acollida de públic, adreçada als infants de 3 a 8 anys. Basat en un preciós conte de fades ambientat en la Nit de Nadal, a partir de l’audició de les diverses melodies de la música de Txaikovski es proposa un viatge per països exòtics i llunyans, amb tots els seus colors, aromes i gustos i a un món màgic de joguines, caramels i imaginació.

La Maria i el Ramon
La Maria i el Ramon

El 29 de desembre, dia del naixement de Pau Casals, hi haurà una jornada de portes obertes durant l’horari de funcionament del Museu (de 10 a 14 h i de 16 a 18 h) i una visita teatralitzada a les 11.30 h amb el Ramon i la Maria, un pescador de la platja de Sant Salvador i la minyona de la Vil·la Casals. Aquests personatges mostraran amb naturalitat i simpatia, per mitjà d’anècdotes i històries curioses, els racons preferits del mestre Pau Casals i la història del barri marítim de Sant Salvador. A la tarda hi haurà una visita guiada (17 h) i al vespre (19.30 h) hi ha programat un concert amb el Grupcello.cat, amb violoncel·listes de 12 a 21 anys procedents de diferents punts de Catalunya, el País Valencià i Xile, dirigits per la violoncel·lista Anna Mora. Interpretaran obres de Händel, Garreta, Piazzolla, Villa-Lobos i Pau Casals, i també La dansa de les abelles, composta expressament per al grup per la vendrellenca Carlota Baldrís. El concert tindrà la col·laboració del Centre Escènic-Escola de Dansa Creu Álvarez i el muntatge audiovisual de Linus Urpí. En acabar el concert, hi haurà una copa de cava “Reserva de la Música” per a tots les assistents, gentilesa de Caves i Vins Jané Ventura.

L’activitat familiar El Trencanous del dia 27 té un cost de 3 euros per persona (adults i nens); les activitats del dia 29 són gratuïtes. Per a ambdós dies cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 977 68 42 76 o a través del correu electrònic museu@paucasals.org. Més informació: www.paucasals.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter